Doi membri ai clanului Corduneanu au fost condamnaţi pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Coduneanu (dreapta) a fost condamnat la doi ani şi opt luni
Adrian Coduneanu (dreapta) a fost condamnat la doi ani şi opt luni

Magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat pe Adrian Corduneanu (30 de ani) la doi ani şi opt luni bde închisoare cu executare pentru şantaj. Judecătorii au decis ca pentru aceeaşi infracţiune vărul tânărului, Iulian Bogdan (32 de ani)  să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare. „Vom face apel", a spus scurt Ionel Nechita, avocatul celor doi.

Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Corduneanu şi vărul său au fost acuzat că în august 2004, ar fi şantajat doi afacerişti  ieşeni, cerându-le bani. Potrivit procuriorilor, cei doi interlopi i-ar fi cerut 1.000 de euro lui Costel Corduneanu, din Tomeşti pentru a-l lăsa în pace pentru că s-ar fi folosit de numele clanului Corduneanu

Lui Nicolae Bălan, administrator al SC Interwood SRL, interlopii i-ar fi cerut 4.500 de euro ca să-l apere de un cămătar, deşi iniţial i-au cerut o sumă mai mare de bani pentru acesta. În timp ce erau cercetaţi în acest dosar membrii clanului Corduneanu ar fi ameninţat procurorul de caz şi nişte poliţişti. Ulterior magistratul care judeca dosarul s-a abţinut pentru că ar fi fost ameninţată.

A cerut daune pentru 45 de zile de închisoare

Adrian Corduneanu (32 de ani) a dat în judecată statul roman şi a cerut 500.000 de lei daune morale şi materiale pentru că a petrecut 45 de zile după gratii. Tânărul a fost trimis în judecată în anul 2002 şi a fost emis pe numele său un mandate de arestare preventivă în lipsă pentru că în octombrie 2000 ar fi tâlhărit o ieşeancă.

În 2003 Adrian Corduneanu a fost prins şi a stat după gratii timp de o lună şi jumătate. În acelaşi an ieşeanul a fost achitat de magistraţii Tribunalului Alba, sentinţă menţinută şi de Curtea de Apel Alba.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca dosarul să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru completarea cercetărilor. În anul 2009 procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Adrian Corduneanu stabilind că nu sunt suficiente probe care să-i ateste vinovăţia. În favoarea sa au fost şi mărturiile membrului lumii interlope Tiberiu Florea, cercetat în urmă cu câţiva ani pentru proxenetism, şi a fostului poliţist Aurel Peşa.

n cauza de faţă, prezumţia de nevinovăţie a lui Corduneanu Adrian a fost grav încălcată prin faptul că a fost privat de libertate, fiind reţinut şi arestat preventiv, precum obligat să nu părăsească localitatea pe o perioadă îndelungată de timp- toate acestea pentru o faptă care, în final, aceeaşi reprezentanţi ai Ministerului Public au constatat după nouă ani  de zile că ea nu există", se precizează în plângerea depusă la instanţă de Ionel Nechita, avocatul lui Adrian Corduneanu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite