Ziua României celebrată în stradă: sute de localnici din Hunedoara au purtat culorile drapelului naţional la paradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au participat la o paradă dedicată Zilei Naţionale a României, pe străzile municipiului Hunedoara. Devenii au putut asista la defiarea, iar localnicii din Petroşani au primit fasole şi cârnaţi.

Marşul Tricolorului a deschis festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, care au avut loc de 1 Decembrie, în Hunedoara. Sute de localnici au răspuns invitaţiei de a participa la parada de pe străzile municipiului. Au primit pelerine albastre, galbene şi roşii şi au format astfel un imens tricolor care a străbătut Centrul Civic al Hunedoarei şi Centrul vechi.

A urmat ceremonia intonării imnului naţional şi a depunerii coroanelor de flori, la monumentul Corvinilor, din Parcul Libertăţii. În Hunedoara, localnicii au fost invitaţi la spectacole folclorice şi de muzică pop, iar din 1 decembrie va fi aprins iluminatul festiv.

Devenii au fost initaţi de 1 Decembrie, să asiste la defilarea Detaşamentului de onoare şi la defilarea tehnicii specifice de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Decebal” Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Direcţia Judeţeană de Informaţii Hunedoara (S.R.I.), Penitenciarul Deva, Serviciul Public de Poliţie Locală Deva, Serviciul public judeţean Salvamont, Crucea Roşie Română filiala judeţului Hunedoara şi Asociaţia Decebal Airsoft Club Deva.

Ziua Naţională a României, în Hunedoara


Defilarea în Deva. FOTO: Răzvan Mareş.

ziua

În Petroşani, autorităţile locale din Petroşani au pregătit 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, pentru a fi împărţite participanţilor la serbarea din Parcul Central.

ziua nationala hunedoara

Vă recomandăm şi:

Gest emoţionant de Ziua Naţională a României: jandarmii au arborat drapelul pe cel mai înalt vârf montan

Jandarmii montani au arborat drapelul naţional pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară, Parângul Mare, de 2.519 metri, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Blestemul „muntelui sfânt“ al dacilor: pădurile s-au tăiat cu lăcomie, iar defrişările se văd din satelit

Două catastrofe au lovit succesiv muntele Godeanu, la poalele căruia a fost ridicată capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. În urma unei catastrofe naturale şi a unui incendiu violent de pădure, au avut loc defrişări masive care au pustiit pădurea din jurul muntelui despre care se spune că ar fi fost „locul sfânt al dacilor”.

Viaţa zbuciumată a ultimilor săteni din locurile uitate de lume. Ce soartă au avut cele mai pitoreşti aşezări din munţi

Ţinutul Pădurenilor a rămas unul dintre locurile vitregite ale Transilvaniei, iar aşezările sale pitoreşti riscă să piară din cauza depopulării şi a îmbătrânirii comunităţilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite