Zilele Hunedoarei vor avea loc în Centrul Vechi. Bugetul festivalului va fi redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Hunedoarei, cel mai popular festival organizat în municipiul Hunedoara, vor avea un buget redus cu 100.000 de lei şi nu se vor mai desfăşura pe Bulevardul Dacia.

Zilele Hunedoarei vor avea loc în perioada 22 – 24 iulie în Centrul Vechi al municipiului Hunedoara şi nu pe Bulevardul Dacia, locaţia obişnuită pentru astfel de manifestări, au anunţat reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

Bugetul alocat pentru desfăşurarea evenimentului va fi mai redus, cu 100.000 de lei, faţă de 200.000 de lei cum au stabilit în luna februarie reprezentanţii Consiliului Local Hunedoara, întrucât spectacolele vor fi concentrate în mai puţine zile, faţă de anii trecuţi.

„Zilele municipiului Huendoara vor avea un buget mai mic, şi pentru că vom aloca o parte din el pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii”, preciza primarul Dan Bobouţanu.

Locaţia Centrul Vechi a fost preferată organizării festivalului în locul Bulevardului Dacia - Centrul Civic, pentru a spori confortul cetăţenilor şi pentru că se află mai aproape de Castelul Corvinilor, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Cinci locuri de vis din Hunedoara, care au transformat judeţul într-o destinaţie de top. Recordurile Castelului Corvinilor şi ale Mănăstirii Prislop

Peste 10.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara de la începutul anului 2016. Administratorii monumentului istoric estimează că în acest an la castel vor ajunge peste 330.000 de turişti, mai mulţi în anul precedent. Hunedoara oferă turiştilor mai multe atracţii turistice de top. Cinci monumente istorice au făcut din judeţul Hunedoara una dintre principalele zone cu atracţii turistice din România.

Traian, împăratul roman care a supus Dacia. 10 lucruri puţin ştiute despre el. Cum au ajuns capul şi comorile regelui Decebal în mâinile sale

Traianus Ulpius Marcus (53 - 117) a fost unul dintre cei mai de seamă împăraţi ai Imperiului Roman, iar renumele său este datorat şi cuceririi teritoriilor Daciei. În istoria poporului român, împăratul Traian şi-a cucerit un loc de cinste, iar urmele realizărilor sale se văd încă pe teritoriul României. O serie de lucruri despre viaţa împăratului Traian au rămas însă mai puţin cunoscute publicului larg.

Tezaurele fabuloase din Sarmizegetusa Regia. Peste 55 de kilograme de aur în monede antice şi 11 spirale din aur masiv sunt căutate prin Interpol

Curtea de Apel Alba Iulia va da sentinţe definitive în trei dosare penale în care membrii mai multor grupări au fost deja condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru infracţiuni legate de traficul unor tezaure antice valoroase, sustrase din siturile arheologice din Sarmizegetusa Regia. O grupare a traficanţilor de comori a fost deja condamnată, iar alte anchete se află la Parchet. O cantitate impresionantă de aur este căutată, încă, prin Interpol.

Secretele ofrandelor din aur descoperite în termele de la Germisara: comorile cu care dacii şi romanii îşi răsplăteau zeii

Folosite ca ofrande aduse zeilor, în Antichitate, 11 plăcuţe din aur nativ, dintre care opt au fost descoperite în termele daco-romane de la Germisara, iar trei aparţin aceleiaşi zone, dar provenienţa lor este contestată, se numără printre comorile uimitoare de pe teritoriul României.

Secretul fabuloasei comori din Peştera Cioclovina: cum au fost găsite mii de podoabe vechi de peste trei milenii în măruntaiele pământului

Un tezaur impresionant de podoabe vechi de peste 3.000 de ani, potrivit arheologilor, a fost descoperit în urmă cu patru decenii în Peştera Cioclovina. Mii de obiecte de chihlimbar, sticlă şi faianţă compun una dintre marile comori arheologice ale României. Povestea descoperirii a fost relatată în detaliu de speologul care s-a aventurat în labirinturile subterane.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite