Sarmizegetusa Regia, interzisă turiştilor pe bicicletă. Un biciclist a fost sancţionat pentru intrarea în situl UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incinta fostei capitale a Regatului Dac, Sarmizegetusa Regia, este interzisă bicicliştilor, iar turiştii care vor să se plimbe printre ruinele aşezării antice cu bicicleta riscă amenzi. Jandarmii au sancţionat un astfel de turist.

Jandarmii montani au sancţionat contravenţional un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Deva, intrat cu bicicleta în incinta monumentului UNESCO.

„Bărbatul a  fost surprins de către jandarmii montani aflaţi în misiune în zona sitului arheologic, pătrunzând prin intrarea de Vest a sitului arheologic, cu toate că şi în acea zonă sunt amplasate panouri de avertiare cu regulamentul de vizitare, care interzice pătrunderea sau circulaţia cu autovehicule, motociclete, mopede, biciclete, role sau orice alt tip de vehicule, fie cu autopropulsie fie cu tracţiune animală”, a precizat Andrada Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara. Jandarmii hunedoreni le recomandă tuturor celor care doresc să viziteze situl arheologic să studieze regulamentul de vizitare şi să nu se abată de la cele prevăzute în conţinutul acestuia.

În prezent, ultimii patru kilometri ai şoselei sunt închişi traficului rutier, pe parcursul lucărilro de modernizare care au loc pe tronson. Călătorii pot urca la Sarmizegetusa Regia cu bicicleta, însă doar până la poarta de intrare în sit.


Vă recomandăm şi:

Explicaţii halucinante după cheful cu striptease, alcool şi manele din cetatea medievală: cheflii de la Primărie voiau să promoveze tradiţia, dar s-au încălzit

Cetatea Mălăieşti, unul dintre cele mai importante monumente istorice din Ţara Haţegului, a devenit locul chefurilor cu manele, striptease, grătare şi alcool la care au participat angajaţii primăriei din Sălaşu de Sus. Localnicii s-au lăudat cu cheful de pomină din curtea monumentului istoric, iar viceprimarul comunei spune că va încerca să spele ruşinea pricinuită „la beţie”.

Marele secret al Episcopiei Devei şi Hunedoarei: un credincios a donat o sumă impresionantă pentru cea mai importantă achiziţie din istoria ei

Episcopia Devei şi Hunedoarei aduce, în premieră, lămuriri asupra unui fapt mai puţin cunoscut: reprezentanţii instituţiei susţin că un credincios a donat o sumă importantă Episcopiei Devei şi Hunedoarei pentru achiziţia imobilelor de pe Strada Andrei Şaguna, din Deva, care au fost restaurate şi transformate în sediul administrativ şi reşedinţa episcopală.

Cetatea Devei a primit 5.000 de turişti într-o zi. Invazia de vizitatori va aduce noi locuri de muncă în fortăreaţă

Cetatea Devei a înregistrat peste 5.000 de vizitatori în prima zi de la redeschidere, iar administratorii monumentului istoric susţin că vor face angajări pentru a putea gestiona numărul mare de turişti aşteptat, dar şi evenimentele culturale care vor avea loc în cetate. O serie de controverse încă persistă asupra rezultatului lucrărilor de restaurare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite