Primăria a înfiinţat un nou club sportiv: se numeşte CS Hunedoara şi a fost creat pe scheletul asociaţiei FC Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbalul revine în Hunedoara, în Liga a patra. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Fotbalul revine în Hunedoara, în Liga a patra. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul Local Hunedoara a aprobat, marţi, înfiinţarea Clubului Sportiv Hunedoara, unde vor activa sportivii care s-au pregătit până în prezent la FC Hunedoara. Clubul va avea o echipă de fotbal înscrisă în Liga a patra.

Un nou club sportiv va funcţiona în Hunedoara, finanţat din fonduri de la bugetul local al municipiului, potrivit proiectului de hotărâre adoptat, mirecuri, în şedinţa Consiliului Local Hunedoara.

„Clubul Sportiv Hunedoara se organizează ca o structură polisportivă cu mai multe secţii, pe ramuri de sport, Fotbal, Nataţie, Box, Atletism, Şah, Lupte libere, Arte marţiale, Culturism şi Fitness, Dans sportiv, Kaiac-Canoe, Tenis de câmp, Tenis de masă, Popice, Baschet, Handbal, Volei, Hochei, Patinaj Artistic. Cheltuielile pentru înfiinţarea, înregistrarea, afilierea la federaţii şi organizarea C.S.M. Hunedoara se suportă din bugetul local”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Iniţial, numele ales pentru noua instituţie a fost CSM Hunedoara, însă în urma unui amendament s-a decis ca ea să aibă numele de CS Hunedoara. Decizia administraţiei locale a urmat dezafilierii FC Hunedoara, din urmă cu aproximativ o lună, în urma neachitării sumei de aproximativ 10.000 de euro, pe care asociaţia sportivă o datora fostului antrenor, Victor Roşca.


Vă recomandăm şi:

Declinul sportului hunedorean: cele două stadioane de fotbal au ajuns în paragină, iar copiii nu mai au unde se antrena

Cele mai mari baze sportive din Hunedoara, Michael Klein - fosta Corvinul şi Constructorul au rămas în paragină, în lipsa investiţiilor în modernizarea lor. Circa 200 de copii se antrenează în prezent la fotbal, în Hunedoara, dar majoritatea sunt nevoiţi să se pregătească pe terenuri aproape impracticabile.

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite