Percheziţii în Hunedoara: sunt vizate exporturi ilegale de feroaliaje, derulate prin firme fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii. FOTO: Arhivă.
Percheziţii. FOTO: Arhivă.

Mai multe firme din Hunedoara şi din alte cinci judeţe, precum şi din Bucreşti, sunt vizate de o anchetă penală, în care procurorii reclamă prejudicii de aproape zece milioane de lei. Poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare în jude, în dosarul de evaziune fiscală, în urma tranzacţiilor cu produse metalurgice.

Poliţiştii au efectuat miercuri mai multe percheziţii domiciliare la administratorii unor societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Hunedoara, Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Timiş şi Teleorman, în cadrul unei anchete care vizează infracţiuni evaziune fiscală şi spălare a banilor, în care prejudiciul este estimat la aproape zece milioane de lei.

Mai multe societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Timiş şi Teleorman au fost vizate de percheziţiile efectuate miercuri de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
Ancheta vizează infracţiuni comise de administratorii unor societăţi, în perioada 2013 – 2014.

„Bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăţi comerciale cu comportament tip „fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia. Feroaliajele a fost ulterior introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică”, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” se ridică la circa 7.000.000 de lei. Persoanele vizate de anchetă a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În prezent, mai mulţi afacerişti din judeţul Hunedoara sunt anchetaţi şi judecaţi pentru infracţiuni economice, legate de tranzacţii intracomunitare cu produse metalurgice.


Vă recomandăm şi:

Secretele celui mai valoros tezaur de monede din Sarmizegetusa Regia: cum a dispărut comoara de 30 de kilograme de aur, vândută de traficanţi în Occident

Cel mai mare tezaur de monede antice din aur, descoperit în ultimul secol în România, a rămas de negăsit la aproape două decenii de la data în care a căzut în mâinile traficanţilor. Darius Liviu Baci şi Mircea Mihăilă, cei doi căutători de comori norocoşi, s-au îmbogăţit de pe urma vânzării celor peste 30 de kilograme de aur în monede antice.

VIDEO Adrian Stoicoi a fost arestat în dosarul tezaurelor dacice. Ce a declarat la percheziţiile în care au fost găsiţi kosonii şi statuetele unor zeităţi

Adrian Stoicoi, fost condamnat cu suspendare într-un dosar privind furturi de obiecte de patrimoniu, a fost din nou reţinut şi arestat preventiv, într-un dosar în care este cercetat pentru complicitate la furt de artefacte. În timpul percheziţiilor efectuate la casa acestuia de la poalele Sarmizegetusei Regia, Stoicoi a declarat pentru adevarul.ro că este hărţuit de câţiva ani de anchetatori.

Tezaurele fabuloase din Sarmizegetusa Regia. Peste 55 de kilograme de aur în monede antice şi 11 spirale din aur masiv sunt căutate prin Interpol

Curtea de Apel Alba Iulia va da sentinţe definitive în trei dosare penale în care membrii mai multor grupări au fost deja condamnaţi de Tribunalul Hunedoara pentru infracţiuni legate de traficul unor tezaure antice valoroase, sustrase din siturile arheologice din Sarmizegetusa Regia. O grupare a traficanţilor de comori a fost deja condamnată, iar alte anchete se află la Parchet. O cantitate impresionantă de aur este căutată, încă, prin Interpol.

Misterul dispariţiei lui Iulian Ceia, şeful traficanţilor de comori dacice. „Pionul“ condamnat în dosarul tezaurelor din Sarmizegetusa Regia, căutat de doi ani

Iulian Ceia, omul care a coordonat grupările traficanţilor de comori dacice, este de doi ani pe lista urmăriţilor internaţional, după ce Înalta Curte l-a condamnat la închisoare în dosarul tezaurelor din aur furate din Munţii Orăştiei. „Pionul“ a reuşit să se sustragă legii încă din 2014, iar odată cu dispariţia lui au rămas nedezlegate şi multe dintre misterele comorilor rămase nerecuperate de autorităţi.

Cum a pus mafia sârbă mâna pe cele mai valoroase comori dacice: traficul cu brăţări de aur comandat de Ilic Ljubisa

Unul dintre cele mai vechi dosare ale căutătorilor de comori din Munţii Orăştie este aproape de sentinţa definitivă. În dosarul tezaurelor, în care zece oameni sunt condamnaţi pe fond, au fost anchetaţi mai mulţi interlopi sârbi, pentru că au creat o reţea care se preocupa cu traficul de obiecte antice, iar cu ajutorul ei au fost scoase din ţară o serie de artefacte antice extrem de valoroase.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite