Cei doi alpinişti dispăruţi în Retezat au fost găsiţi în zona Lacului Gura Apelor. Se află în afara oricărui pericol

Cei doi alpinişti dispăruţi în Retezat au fost găsiţi în zona Lacului Gura Apelor. Se află în afara oricărui pericol

Lacul Gura Apelor, zona în care au fost găsiţi alpiniştii din Craiova daţi dispăruţi.

Cei doi turişti din Craiova, daţi dispăruţi de duminică dimineaţă, în Masivul Retezat, au fost găsiţi în zona cabanei Rotonda de la Gura Apelor, din Parcul Naţional Retezat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alpiniştii daţi dispăruţi în Masivul Retezat au fost găsiţi în zona cabanei Rotonda, din Parcul Naţional Retezat, situată în vecinătatea Lacului de acumulare Gura Apelor. Se află în siguranţă, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Cei doi turişti din Craiova au fost căutaţi atât ieri, cât şi astăzi de echipele Jandarmeriei Montane şi ale Salvamont.

Un poliţist i-a identificat pe cei doi.

„În jurul orei 14:00, Mircea Iovăneasă, un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg a reuşit identificarea, în zona barajului Gura Apelor (pe un drum forestier închis circulaţiei rutiere, între „coada lacului” şi cabana Rotunda), a celor doi alpinişti craioveni, în vârstă de 31 şi 41 de ani, a căror dispariţie a fost semnalată Poliţiei în dimineaţa zilei de 19 martie 2017. Poliţistul i-a preluat pe cei doi bărbaţi, care se aflau într-o stare avansată de epuizare fizică (fiind în munte de mai bine de 48 de ore), în  autoturismul personal, le-a oferit hrană şi apă şi i-a transportat la sediul Poliţiei Oraşului Haţeg, de unde au fost preluaţi de un grup de prieteni (cei doi au refuzat să fie transportaţi la spital). Deşi se afla în concediu de odihnă, agentul de poliţie s-a implicat în activităţile de căutare, venind în sprijinul echipelor constituite din poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, care au efectuat activităţi în zona în care se presupunea că s-ar fi rătăcit cei doi”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.
 

Duminică şi luni, mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au fost implicate în acţiunile de căutare ale celor doi alpinişti, în zona Vârfului Bucura, din Masivul Retezat. Acolo s-a preupus că au dispărut, dorind să facă escaladă. 

Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol şi vizibilitate redusă sub 10 metri,duminică după-amiaza, căutările au fost suspendate, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Genţiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele.

Pentru găsirea turiştilor, duminică a fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Raiul caprelor negre în imagini de poveste. Cele mai prietenoase animale care cutreieră Ţinutul Momârlanilor

O pereche de capre negre a devenit atracţia principală a Cheilor Jieţului, locul din Ţinutul Momârlanilor unde animalele sălbatice par să nu se teamă de prezenţa localnicilor. Un hunedorean a reuşit să se aproprie la doar câţiva metri de caprele negre care scormoneau zăpada, în căutarea mâncării.

Trei căprioare care trebuiau aduse la Zoo Hunedoara au ajuns în ceaun. Un angajat al grădinii este anchetat penal

O femeie din Rapoltu Mare a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de un angajat al Grădinii Zoologice din Hunedoara. Tânăra de 31 de ani i-a predat acestuia doi căpriori, pe care bărbatul i-a promis că îi va aduce la Zoo, însă animalele au fost sacrificate şi preparate. La fel s-a procedat şi cu o altă căprioară.

Bella, vulpea care se crede câine şi îi păzeşte pe turişti în Retezat. Imagini inedite din zona Lacului Bucura

Turiştii care ajung în zona Lacului Bucura din Masivul Retezat au toate şansele să întâlnească o vulpe mai puţin obişnuită. De peste doi ani, Bella îi întâmpină pe călătorii care îşi aşază tabăra pe malul lacului şi le arată prietenia în speranţa că va fi recompensată cu mâncare.

Locurile de vis unde animalele sălbatice umblă prin curţile localnicilor. Cum arată iarna în Ţinutul Momârlanilor

Locuitorii satelor de momârlani din vecinătatea  Petrilei trăiesc printre animalele sălbatice. În aşezările de munte, înconjurate de peisaje impresionante, odată cu venirea iernii, cerbii, caprele negre, urşii şi lupii se apropie fără teamă de casele oamenilor.

citeste totul despre: