Anchetă la spitalul din Hunedoara după naşterea unui copil cu probleme grave: medicul nu a vrut să asiste travaliul

Anchetă la spitalul din Hunedoara după naşterea unui copil cu probleme grave: medicul nu a vrut să asiste travaliul

FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Părinţii unui copil adus pe lume la Spitalul municipal Hunedoara au acuzat că pruncul a ajuns într-o stare gravă după ce medicul de gardă nu a vrut să asiste naşterea. Poliţiştii, conducerea spitalului şi Colegiul Medicilor din Hunedoara au deschis anchete în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un copil adus pe lume la spitalul din Hunedoara, în urmă cu trei săptămâni, se află internat în stare gravă la o clinică din Timişoara. Părinţii pruncului au depus o plângere penală împotriva medicului ginecolog Gheorghe Lazăr, care deşi era de gardă în ziua naşterii copilului, a refuzat să asiste sarcina. Mama sa l-a născut asistată doar de moaşă, după mai multe ore de travaliu.

Băieţelul, cu o greutate de cinci kilograme, a fost transportat cu un elicopter la clinica din Timişoara în stare critică, cu hemoragie meningo-cerebrală masivă şi sindrom convulsiv. Starea sa este stabilă, dar severă, în prezent, porivit medicilor, care susţin că, dacă va supravieţui, există riscul să rămână cu sechele grave.

În urma plângerii depuse de tatăl bebeluşului, la Spitalul municipal Hunedoara au loc trei anchete. Colegiul medicilor a fost sesizat, Poliţia sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, iar conducerea spitalului a demarat propria anchetă. Medicul Gheorghe Lazăr are însă o situaţie aparte, fiind bolnav în stadiu terminal, iar de câteva zile a intrat în concediu medical. Colegii săi susţin că a fost unul dintre medicii buni ai spitalului din Hunedoara.

„S-a constituit Consiliul medical, care cercetează speţa, pe lângă ancheta făcută de Colegiul Medicilor. Pe lângă ceea ce reclamă părinţii bebeluşului, mai sunt două aspecte: unul este că pacienta avea infecţie urinară netratată şi diabet pentru care nu lua medicamentaţia. Colegiul medicilor şi Consiliul medical vor stabili aspectele acestei situaţii. Într-adevăr medicul nu a asistat la naştere, dar era moaşa acolo”, a declarat, pentru adevarul.ro, Radu Budae, directorul Spitalului municipal Hunedoara.

Părinţii copilului mai au trei copii. Înainte de a depune plângerea, tatăl pruncului i-a cerut explicaţii medicului, înregistrându-l pe acesta, în timp ce recunoştea vina de a nu fi prezent la naştere şi faptul s-a oferit să achite costul cheltuielilor legate de spitalizarea şi chiar de înmormântarea acestuia, dacă va fi cazul.


Vă recomandăm să citiţi şi

Doctoriţa copilei de un an şi 10 luni decedate în spital a demisionat. Nastasia Joldiş va rămâne la pensie

Mirabela, fetiţa de un an şi 10 luni decedată în condiţii suspecte în spitalul din Hunedoara, a fost înmormântată. Între timp, medicul pediatru Nastasia Joldiş, cea care a tratat-o pe minoră, a demisionat. Doctoriţa va rămâne la pensie.

Cazul cutremurător al fetiţei care a murit în spital scoate mămicile în stradă. Acuzaţii grave faţă de cum a fost tratată copila de un an şi 10 luni şi mama sa

Moartea unei copile de un an şi 10 luni în spitalul din Hunedoara a revoltat mai multe mămici, care au organizat un protest în centrul oraşului, pentru a atrage atenţia asupra modului în care au fost trataţi pacienţii spitalului. O anchetă are loc în unitatea medicală, după ce părinţii i-au acuzat pe medici că nu au tratat-o corespunzător, cauzând astfel decesul minorei.

Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

Un tânăr de 26 de ani a murit după trei zile de agonie şi halucinaţii, în urma unei intoxicaţii cu seminţele otrăvitoare ale unei plante halucinogene, susţin apropiaţii săi. Prietena lui Uţu afirmă însă că o injecţie primită pentru a fi calmat i-a fost fatală.

O fetiţă de un an şi 10 luni a murit în spital, în urma unei bronşite. Familia ei a depus plângere împotriva medicilor

O fetiţă în vârstă de un an şi 10 luni a murit în spitalul din Hunedoara, iar părinţii ei îi acuză pe medici că nu au tratat-o corespunzător, cauzând astfel decesul minorei. O anchetă internă are loc în spital, iar cazul este investigat de autorităţi, după ce familia copilei a depus plângere.

 

citeste totul despre: