VIDEO Vacanţa de lângă casă. Te poţi bucura de concediu şi cu doar 200 de lei în buzunar. Locuri superbe din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere de pe Varful Ţuţuiatu-foto Gabriel Răileanu
Vedere de pe Varful Ţuţuiatu-foto Gabriel Răileanu

În plin sezon al concediilor, cu toţii ne gândim la sumele de bani pe care trebuie să le scoatem din buzunar pentru un pic de relaxare. În cazul în care bugetul nu este foarte generos, există locuri pe întinsul României ce pot fi vizitate şi cu doar 200 de lei în buzunar.

Prima excursie „low-cost” pe care v-o propunem este în Munţii Dobrogei, mai exact pe traseul ce duce spre vârful Ţuţuiatu.

În primul rând, pentru a economisi cât mai mulţi bani, este neapărat nevoie să folosiţi cortul pentru cazare. Dacă totuşi sunteţi comozi, puteţi apela la locurile de cazare din oraşul Măcin sau la localnicii din Luncaviţa, unde puteţi dormi pentru 50 de lei pe noapte.

Pentru a ajunge aici ai două variante: fie mergi prin Luncaviţa şi faci o scurtă oprire în pădurea „Valea Fagilor”, unde poţi amplasa şi cortul, pentru suma modică de şase lei pe zi, fie mergi pe la Greci, pe unul dintre traseele off-road sau de mountain-biking.

Varful Tutuiatu

Oricum ai face, poţi petrece aici câteva zile de relaxare, fără a te gândi că îţi distrugeţi complet bugetul. Trecerea cu bacul pe la Galaţi sau Brăila costă aproximativ 20 de lei, iar din ambele oraşe distanţa este similară, respectiv aproximativ 30 de kilometri. De la Tulcea până în rezervaţie vei parcurge un drum ceva mai lung, respectiv aproximativ 50 de kilometri.

Prezentare oficială

Cei care sunt interesaţi de o astfel de experienţă, departe de trasele turistice tradiţionale de pe Valea Prahovei, au la dispoziţie şi site-ul oficial al Parcului Natural Măcin.


Iată care este traseul recomandat de administraţia parcului. „Traseul porneşte din localitatea Greci "escaladând" cea mai mare formaţiune granitică din Munţii Măcin care a luat naştere acum aproximativ 295 de milioane de ani. Vf. Ţuţuiatu este cel mai spectaculos punct de observaţie de pe rama vestică a Munţilor Măcin, acesta fiind şi cel mai înalt vârf (467 m).

Varful Tutuiatu
Varful Tutuiatu

Panorama este vastă şi impresionantă – se observă Culmea Pricopanului şi vârfurile crestei principale a Munţilor Măcin, oraşele Galaţi, Măcin, Brăila, Depresiunea Greci, Vîrful Iacob Deal, Rezervaţia naturală Chervant - Priopcea, braţele Dunării. În zona de pădure întâlnim peisaje de pădure balcanică, mediteraneeană, central europeană care în amestec dau o mare varietate coloristică a frunzişului.Pe acest traseu întâlnim plante xerofile precum: Ciucuşoara de stâncă (Alyssum saxatile), Bujorul dobrogean (Paeonia peregrina), Garofiţa pitică (Dianthus nardiformis); insecte protejate la nivel european (Rosalia alpina, Morimus funereus, Cerambix cerdo); reptile: Ţestoasa dobrogeană (Testudo graeca ibera), Guşter (Lacerta viridis), Balaurul dobrogean (Elaphe quatorlineata); dar şi mamifere: pisica sălbatică (Felis silvestris), căprior (Capreolus capreolus). Vârful Ţuţuiatu este un foarte bun punct de observare a păsărilor răpitoare ca: şoimul dunărean (Falco cherrug), şorecarul mare (Buteo rufinus), şerparul (Circaetus gallicus)”, se arată pe site-ul oficial

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite