Negocierile pentru Contractul colectiv de muncă pentru anul în curs au fost  mai anevoioase decât în anii precednţi şi au durat aproape două luni. Finalmente se poate concluziona că patronatul a reuşit să le impună reprezentanţilor salariaţilor condiţiile sale.

Conform noului contract, salariile de bază rămân la acelaşi nivel, în ciuda solicitării liderilor sindicali de a fi majorate, iar veniturile siderurgiştilor vor creşte doar pe baza unor bonusuri.

„ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea cu partnerii sociali a Contractului Colectiv de Muncă pentru anul 2013. Documentul protejează drepturile financiare şi non-financiare stipulate în contractul precedent şi creşte veniturile salariaţilor.  Un bonus de 2%, calculat din suma veniturilor ultimelor 12 luni, va fi acordat în luna februarie şi un alt bonus, calculat în acelaşi fel, va fi plătit în luna iulie.  Un al treilea bonus, de 1%, va fi implementat în luna decembrie, dacă unitatea va reveni pe profit”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi 

Conform prevederilor noului contract, au fost modificate şi o serie de prime (sume brute). Astfel prima de Crăciun se măreşte de la 120, la 200 RON, cea acordată de Ziua Siderurgistului creşte de la 120, la 160 RON,  iar prima pentru ziua de naştere se măreşte de la 120, la 160 RON.

„Acest acord creează condiţii pentru protejarea angajaţilor şi încurajează eforturile companiei de a găsi cele mai bune soluţii pentru depăşirea efectelor crizei”, consideră Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.”