Peste şapte milioane de euro pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă în Sighet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul a fost semnat joi FOTO: Adevărul
Contractul a fost semnat joi FOTO: Adevărul

Un nou contract de lucrări a fost semnat joi, în cadrul proiectului cu finanţare europeană “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Maramureş“. Cel de-al treilea contract din cadrul proiectului prevede primele lucrări şi în municipiul Sighetu Marmaţiei şi anume „Reabilitarea staţiei de epurare în Sighetu Marmaţiei”.

Lucrările urmează a fi executate de firma SC Srabag AG, care a câştigat licitaţia deschisă. Contractul are valoarea de 30.902.160 de lei fără TVA (peste 7 milioane euro) şi o perioadă de execuţie de 22 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.        

Evenimentul a fost marcat oficial la Primăria Sighetu Marmaţiei, în prezenţa preşedintelui Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Maramureş, Cătălin Cherecheş, a primarului oraşului Ovidiu Nemeş, directorului general SC VITAL SA Geza Gasparik şi a directorului SC STRABAG AG, Remus Dăineanu.     

Staţia de epurare va fi proiectată pentru a deservi un număr de 37.500 de persoane echivalente şi va avea un debit maxim de 13.201mc/zi. Lucrările prevăd instalaţii şi tehnlogii pentru epurarea apelor uzate, pentru tratarea şi deshidratarea nămolului rezultat, precum şi instalaţii anexe (centrală termică, cladire administrativă, laborator şi dispecerat).

Planul de finanţare al proiectului include contribuţia Uniunii Europene care reprezintă 77,31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11,82%, împrumutul contractat de Operatorul regional SC Vital SA este de 9,05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite