Secţie de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Când va fi gata şi cât costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Galaţi se vor putea face operaţii pe cord la fel ca în marile centre FOTO Arhiva Adevărul
La Galaţi se vor putea face operaţii pe cord la fel ca în marile centre FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi (instituţia care va suporta investiţia din bugetul propriu) secţia nou înfiinţată va avea aparatură medicală de ultimă oră, cel puţin la nivelul clinicilor specializate din Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş.

În ultima şedinţă din ianuarie a Consiliului Judeţean Galaţi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei secţii de cardiologie intervenţională la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. Este vorba despre un proiect în valoare de 8,3 milioane de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

„Am decis să înfiinţăm de urgenţă o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât pacienţilor care au suferit un infarct miocardic să li se monteze stenturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De asemenea, medicii vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi vor putea efectua coronarografii, astfel încât gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave să nu mai fie forţaţi să meargă pentru tratament în marile centre de la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Avem deja o parte din aparatură, am obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi am identificat spaţiul unde va funcţiona această secţie. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avem medici specializaţi pentru astfel de intervenţii. Ne-am propus să deschidem această secţie până la sfârşitul acestui an”, a adăugat Costel Fotea.

Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la etajul întâi al clădirii în care funcţionează Ambulatoriul de Specialitate. Spaţiul va fi recompartimentat şi dotat corespunzător, iar primii pacienţi ar putea fi trataţi acolo în noiembrie 2020. 

Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale (sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic, laringoscop cu trusă de intubare) şi mobilier (paturi,  noptiere, birouri, mese, scaune, dulapuri).
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite