Mesajul unui primar către Electrica: „În drumurile tale spre alte localităţi, la fel de în beznă ca noi, să-ţi trimiţi echipele pe alte rute, că-ţi voi bloca drumul!“

Mesajul unui primar către Electrica: „În
drumurile tale spre alte localităţi, la fel de în beznă ca noi, să-ţi trimiţi
echipele pe alte rute, că-ţi voi bloca drumul!“

Laurenţiu Viorel Gâdei Foto: Facebook/pagina personală

Edilul din oraşul Târgu Bujor, exasperat că furnizorul de energie electrică nu a reuşit să refacă reţeaua la o săptămână de la calamităţile care au afectat judeţul Galaţi, a declanşat un război cu Electrica pe Facebook. Primarul i-a scris şi primului ministru Sorin Grindeanu, cerându-i ajutorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

La o săptămână de la ninsoarea şi vântul extrem de puternic care au lăsat zeci de localităţi fără energie electrică din judeţul Galaţi, 32 de comune sunt în continuare în întuneric, fiind afectate 9.500 de persoane.

Una dintre localităţile afectate este oraşul Târgu Bujor. Localitatea nu are parţial energie electrică nici acum, din acest motiv fiind afectată şi furnizarea apei potabile către populaţie. De mai multe zile, locuitorii s-au adresat autorităţilor, în speranţa că vor reuşi să urgenteze remedierea avariilor, dar până acum nu s-a întâmplat mare lucru.

În disperare de cauză, primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Viorel Gâdei, i-a scris primului ministru Sorin Grindeanu pe Facebook: ”Domnule premier, în oraşul Târgu Bujor şi în multe alte localităţi din judeţul Galaţi situaţia este dezastruoasă! Nu este furnizată energie electrică de trei zile şi nici perspectivă pentru remediere în următoarele zile nu este. Totul se datorează dezastrului natural care a provocat ruperea a sute de stâlpi. Vă rog, în numele a mii de cetăţeni, să vă informaţi şi să acţionaţi pentru a ne reda o viaţă normală”.

Edilul îşi schimbă tonul când se adresează reprezentanţilor Electrica: ”Dragă Electrica, astăzi pentru deranjamentele din Târgu Bujor, Moscu sau Umbrăreşti nu ai făcut nimic! Noi ţi-am săpat gropile pentru stâlpi! Mâine te aşteptăm cu drag şi vreau să ştii că drumurile de ieşire spre alte localităţi au să-ţi fie blocate!!! Îţi recomand ca în drumurile tale spre alte localităţi, la fel de în beznă ca noi, să-ţi trimiţi echipele pe alte rute, că-ţi voi bloca drumul! Ai suficient de lucru la noi, aşa că nu are sens să fii doar trecător prin Târgu Bujor! Este cumplit ce se întâmplă şi personal ştiu ce rapid te mişti dacă nu-ţi plătesc o factură! Aşa că ...te aştept nerăbdător şi mâine dragă...Electrica! ".  

În prezent, 30% dintre abonaţii Electrica din Târgu Bujor nu primesc energie electrică, la care se adaugă 20% din gospodăriile din satele Moscu şi Umbrăreşti. Reprezentanţii Electrica susţin că fac tot ceea ce este posibil pentru a remedia avariile, aproape 400 de lucrători ai furnizorului de energie electrică lucrând în momentul de faţă pentru realimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate. 

citeste totul despre: