Cum să câştigi o bursă de studiu şi să fii angajat de pe băncile facultăţii dacă te pui cu burta pe carte
0
Trei studente au impresionat la ediţia a III-a proiectului „Debut în carieră”, ce are ca obiectiv principal atragerea tinerilor talentaţi şi motivaţi pentru performanţă, cu scopul de a-i familiariza cu climatul şi cultura organizaţională în perspectiva angajării.
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost partener în cea de a III-a ediţie a proiectului „Debut în carieră”, o iniţiativă a companiei Supremia Grup Alba Iulia, alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
Proiectul „Debut în carieră” a presupus efectuarea unor stagii de pregătire practică pentru o perioadă de 45 de zile (iulie-septembrie 2016) pentru opt studenţi ai facultăţii, de la specializările Ingineria Produselor Alimentare şi Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare.
Studenţii care au efectuat stagii de pregătire practică în cadrul companiei sunt: Damian Alina (Departamentul Laborator), Violeta-Luciana Iancu (Divizia Food), Bianca Alexandra Munteanu, Andreea-Mădălina Baicu, Furtună Nicoleta Furtună, Lorena Larisa Păun (Departamentul R&D), Bogdan Popa şi Andreea-Violeta Bobe (Departamentul Calitate). Stagiile de practică s-au desfăşurat sub îndrumarea profesorilor Elisabeta Botez, Daniela Borda, Anca Nicolau, Nicoleta Stănciuc şi Gabriela Iordăchescu.
În perioada 19-20 octombrie 2016, a avut loc faza finală a competiţiei, care a constat în evaluarea lucrărilor elaborate de concurenţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au plecat acasă cu marele premiu, câştigat la categoria Food de Violeta Iancu, studentă în anul IV la specializarea Ingineria Produselor Alimentare, cu lucrarea „Cremă vegetală din lapte de soia”, coordonată de profesorul Daniela Borda din partea facultăţii şi inginerul Radu Tiron din partea Supremia Grup.
Violeta Iancu va beneficia şi de o bursă pe durata anului IV de studiu, care se va finaliza cu un angajament ferm de încadrare în companie. Alte două studente ale facultăţii, Baicu Andreea Baicu şi Nicoleta Furtună, au impresionat comisiile de evaluare, şi ele câştigând burse de studiu acordate de Supremia, cu promisiunea angajării la sfârşitul anului IV.
„Experienţa pe care am dobândit-o la Supremia a fost una minunată, care a contribuit la dezvoltarea mea profesională şi personală. Sunt fericită că am câştigat marele premiu pe divizia Food şi că am demonstrat abilităţi teoretice, dar mai ales practice. La Supremia am întâlnit oameni care m-au ajutat să-mi transform dorinţa de a câştiga în realitate. A fost un drum greu, cu multe obstacole, pe care le-am depăşit prin multă muncă, cu dedicare şi cu ajutorul oamenilor pe care i-am avut aproape”, a declarat Violeta Iancu, câştigătoarea marelui premiu pe divizia Food.
„Experienţa Supremia a însemnat bucuria de a (re)descoperi că studenţiii noştri iubesc profesia de inginer în industria alimentară, sunt creativi, motivaţi să câştige şi fac faţă provocărilor. Când din colaborarea student-profesor rezultă un câştigător, în cazul nostru cazul Violeta Iancu, ai dovada că munca de dascăl are rost şi ai curajul de a continua. Felicitări căştigătorilor şi participanţilor! Mulţumiri organizatorilor proiectului”, a declarat profesorul Daniela Borda, coordonatorul temei care a câştigat marele premiu.