Copil decedat în condiţii suspecte la un spital din Galaţi. A fost adus cu maşina, de familie, în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul de un an şi opt luni a ajuns la spital cu o maşină, cale de 80 de kilometri, deşi era în stare foarte gravă. A fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cauza decesului dar şi motivul pentru care părinţii copilului nu au apelat la ambulanţă.

Tragedie într-o familie din Tecuci după ce copilul acesteia, un băieţel în vârstă de doar un an şi opt luni a decedat în împrejurări bizare, luni seară, la Spitalul de Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi.

Potrivit medicilor de la amintitul spital, copilul a fost adus la unitatea de primiri urgenţe luni după-amiază, într-o starea foarte gravă. Era în stop cardio-respirator, iar încercările disperate ale medicilor, care i-au făcute manevre de resuscitare  mai bine de o oră, au fost inutile.

În cele din urmă, în cursul serii, copilul a fost declarat decedat.

Primele concluzii ale personalului medical au fost că micuţul a murit di cauza asfixiei cu un corp străin, care i-a blocat căile respiratorii.  Se pare că micuţul a înghiţit ori şi-a băgat în nas nişte boabe de porumb uscate pe care părinţii le dăduseră de mâncare la animalele din curte, iar boabele au ajuns apoi în bronhii, pe care le-au blocat. Evident, un verdict final va fi dat după necropsie.

Poliţia a declanşat deja o anchetă în acest caz, pe care îl tratează ca moarte suspectă. Este posibil ca părinţii micuţului să fie şi ei acuzaţi oficial, având în vedere împrejurările ciudate în care s-au întâmplat lucrurile, dar şi faptul că au preferat să aducă băieţelul la spital cu maşina personală, în loc să apeleze la ambulanţă, care avea dotarea necesară pentru a interveni mai din timp.

La Galaţi mor pe capete copiii

Realmente îngrijorător este că rata mortalităţii infantile înregistrată în judeţul Galaţi a fost în 2016 de peste trei ori mai mare decât media din UE. Potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, 40 de copii au decedat anul trecut în judeţ. Rata mortalităţii infantile a fost de 11,01 la mia de născuţi vii, în condiţiile în care rata naţională şi cea din UE au fost de 7,6 şi, respectiv, 3,6 la mia de născuţi vii. Raportul DSP Galaţi constată aproape o dublare a numărului de decese survenite la copiii, între anii 2015 şi 2016.

România a fost, în 2016, ţara din UE cu cea mai crescută rată a mortalităţii infantile. Următoarele ţări după România, în acest clasament, sunt Bulgaria (6,6) şi Malta (5,8).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite