Au furat 2.000 de litri de substanţe periculoase, în valoarea de 85.000 de euro, cu intenţia de a le comercializa

Au furat 2.000 de litri de substanţe periculoase,
în valoarea de 85.000 de euro, cu intenţia de a le comercializa

O parte dintre bidoanele cu substanţe pentru protecţia plantelor recuperate de poliţişti Foto: IPJ Galaţi

Poliţiştii din Galaţi, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române, au recuperat în urma unor controale şi percheziţii 1.580 de litri de substanţe pentru protecţia plantelor,care fuseseră sustrase din incinta unei societăţi comerciale din Galaţi. Doi suspecţi au fost reţinuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada  martie - iunie 2017, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au efectuat, pe raza judeţelor Galaţi, Vaslui şi Botoşani, verificări, investigaţii, controale, precum şi şase percheziţii domiciliare în vederea identificării unor persoane bănuite de furt de substanţe periculoase.

Din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, persoane necunoscute ar fi sustras, din incinta unui punct de lucru al unei societăţi comerciale din Galaţi, 2.000 de litri de substanţe pentru protecţia plantelor, în valoare de 85.000 de euro.

Au fost identificaţi autorii în persoanele a doi bărbaţi, de 37 şi 28 de ani,din Galaţi, precum şi 1.580 litri substanţe pentru protecţia plantelor, poliţiştii recuperând prejudiciul în proporţie de 80%.

Totodată, la domiciliile celor doi suspecţi, au fost identificate şi trei bancnote de 100 de euro, fără toate elementele de siguranţă, patru prostovoale şi 6 plase monofilament. Cei doi au fost aduşi cu mandat, la sediul Poliţiei, faţă de aceştia luându-se ulterior măsura reţinerii pentru 24 de ore.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire, falsificarea de monede şi deţinerea sau folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

citeste totul despre: