Vine sezonul de scăldat şi Vrancea nu are, oficial, o zonă naturală de îmbăiere. Ce obligaţii au primarii pentru a-i împiedica pe oameni să meargă la râu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea nu-şi asumă eventuale incidente, anunţând că nu va monitoriza niciun curs de apă.

Apropierea deschiderii sezonului de îmbăiere nu reprezintă o bucurie pentru populaţie. Asta în condiţiile în care specialiştii spun că, în prezent, în judeţul Vrancea, nu există nicio zonă cu apă naturală de îmbăiere autorizată sanitar pentru această activitate.

Chiar şi aşa, în lipsa altor distracţii, în anii din urmă,  oamenii au ignorat acest avertisment şi şi-au asumat numeroase riscuri, mergând la scăldat, pe propria răspundere, pe cursurile de apă ale râurilor care traversează judeţul, respectiv Putna, Milcov, Siret şi Trotuş. Cel mai probabil, aşa se va întâmpla şi în 2020, după ce  Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a cerut primăriilor să identifice zonele naturale de îmbăiere, amenajate sau nu, cât şi aprecierea numărului de amatori de scăldat, în vederea stabilirii măsurilor, conform HG nr. 88/2004.

<<În urma analizării informaţiilor primite, concluzia a fost că există zone neamenajate de îmbăiere, utilizate prin tradiţie de  cca. 8-10 persoane/ zi, iar acestea nu pot fi considerate "zone de îmbăiere" datorită numărului mic de utilizatori. Totodată, Administraţia Bazinală de Apă Siret a transmis că nu are în evidenţă şi nu sunt instituite, pe raza judeţului Vrancea, zone naturale sau amenajate pentru îmbăierea populaţiei. Ca urmare, DSP Vrancea  nu  va monitoriza, nici în acest an, calitatea apei pe râurile din judeţ, iar administraţiile publice locale,  în al căror teritoriu au fost semnalate aşa-zisele "zone de îmbăiere", vor monta panouri-avertizoare pentru informarea populaţiei locale şi a turiştilor, cu înscrisurile "Zonă necontrolată sanitar şi nerecomandată îmbăierii" şi "Scăldatul interzis">>, potrivit DSP Vrancea.
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite