Scriitorul Gheorghe Mocanu a scris „poveşti gogonate” în noua sa carte
0
Lansarea va avea loc joi, la ora 11. 30, în Sala de cinema a Casei de Cultură şi se va desfăşura în parteneriat cu Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti.
Casa de Cultură “Constantin C. Giurescu” din Odobeşti organizează joi, 22 ianuarie, prezentarea în premieră a celei mai recente lucrări a scriitorului Gheorghe Mocanu.
Este vorba despre volumul „Patru poveşti gogonate” (Editura Terra, Focşani, 2015).
“Într-o lume în care mişto-ul, persiflarea, desconsiderarea şi negarea a tot ce este valoros din jurul nostru tind să devină reguli de viaţă, vă propun o carte cu pagini reale, cu povesti de seară, care poate fi citită lângă copiii noştri, detaşându-ne, atât noi, cât şi ei, măcar pentru câteva clipe, de scaunul roşu al calculatorului. Cartea beneficiază de ilustraţii superbe lucrate de un pictor recunoscut – Dna Virginia-Georgescu Hossu. Vă doresc lectură păcută şi nu uitaţi! Cartea nu poate fi înlocuită cu nimic! Numai citind ne putem închipui acţiunea aşa cum dorim noi, în locul visat de noi. Cartea este singura care ne face să gândim, ne pune imaginaţia în mişcare şi ne face să trăim clipele aşa cum le dorim”, spune scriitorul Gheorghe Mocanu despre cartea de “poveşti gogonate”.

Autorul este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar cele patru poveşti au fost premiate la concursurile nationale de creaţie literară : “Ion Creangă“, Iaşi; “Dimitrie Bolintineanu“, Giurgiu ; “Vasile Voiculescu“, Buzău ; “Cetatea lui Bucur“, Bucureşti.
Despre autorul vrâncean, istoricul literar, prof. univ. Ion Rotaru afirma în posfaţa romanului “Borta”.
“Romancierul Gheorghe Mocanu trebuie să-şi cultive talentul său nativ! În fond, are suportul necesar prin origine, sută la sută ţărănească, născut şi copilărit în mediul rural, cu acces mai târziu la mediul urban. Are o memorie extrem de încărcată şi, în plus, profesiunea de criminalist a rămas, se vede bine, cu rădăcinile adânc înfipte în realitatea vieţii vrâncene celei mai negre. Are imaginaţie cu carul, posedă un soi de microscop fenomenal care măreşte realitatea cum se vede din acest volum de roman. Totul stă în a calcula foarte exact articulaţiile segmentelor epice într-un tot unitar, cum făcea pe vremuri Rebreanu“
Este bine de reţinut că volumul de poveşti are o latură educativă, pune accent pe valorile umane şi este, din acest punct de vedere, un cadou minunat pe care părinţii îl pot oferi copiilor.
Mai puteţi citi:
Gheorghe Mocanu este poliţistul din Uniunea Scriitorilor
A cercetat crime iar acum investighează fraude la Poliţia Judeţeană. Are ca pasiuni pictura şi muzica iar în ultimii şase ani a publicat trei cărţi considerate deosebit de valoroase.