FOTO Un weekend la Lepşa vă încarcă bateriile pentru ultima parte a anului
0
Cei care vor, la sfârşit de săptămână, să evadeze din agitaţia oraşului, au posibilitatea de a petrece clipe de vis, într-un decor elegant şi primitor.
Deşi nu este încadrată oficial în categoria staţiunilor turistice, Lepşa a devenit raiul pensiunilor agroturistice.
Frumuseţile naturii din această zonă aflată la poalele Munţilor Vrancei rivalizează cu cele mai renumite rezervaţii naturale din ţară. Accesul facil către Lepsa, pe DN2, Focsani-Tg. Secuiesc, a făcut că satul să devină paradisul vilelor îmbogăţiţilor din acest colţ de ţară. Accesul rapid în zona este posibil şi dinspre Capitală, pe drumul-expres Bucuresti-Urziceni-Focsani, distanţa până la Lepşa fiind echivalentă cu cea până la Valea Prahovei.
În ultimii 20 de ani au fost construite aici sute de vile. Ulterior, multe dintre case au fost transformate ulterior în pensiuni turistice. Situate într-un cadru mirific, la poalele munţilor, pensiunile în marea lor majoritate de trei margarete oferă un ambient rustic combinat cu un decor modern.
Chiar dacă nu a nins în zonă, patronii de pensiuni s-au pregătit să-şi întâmpine cum se cuvine potenţialii clienţi.
Puteţi găsi cazare la pensiuni de patru şi trei margarete, cu saună, jacuzzi, biliard, bowling, mic dejun inclus. Nu mai puţin de 58 de pensiuni, case de vacanţă şi vile din Lepşa şi-au pus la dispoziţie în acest sezon oferta pentru turişti, una extrem de variată, astfel încât turistul să aleagă ce-şi doreşte.

Spre exemplu, Pensiunea Dana 3 oferă turiştilor 28 de locuri de cazare, cu posibilitatea de a servi toate cele trei mese zilnic. Preţul de cazare este de 120 de lei pe noapte de cameră, iar tarifele pentru masă sunt: micul dejul-15 lei, prânz-35 de lei şi cină-25 de lei. „Mergem cu clienţii pe munte în grupuri mari. Cred că toţi managerii profesionişti urmăresc creşterea eficienţei în echipă. Avem bucătăria la dispoziţia clienţilor”, ne-a spus patroana pensiunii, Rodica Mureşan.
O altă pensiune, de data aceasta de patru margarete din Lepsa, Casa Tisaru, este situată pe un mic platou în coasta muntelui, având râul Putna sub ferestre.
„Casa Tisaru vă oferă toate condiţiile pentru a petrece o vacanţă de neuitat, un weekend sau o sesiune de team building, toate acestea într-o atmosferă rustică şi un mediu cât mai plăcut. Avem 34 locuri de cazare în 15 camere spaţioase, cu bai proprii, cu încălzire centrală şi apă caldă, televizoare color şi cablu Tv.Puteţi servi o mâncare tradiţională românească proaspătă şi gustoasă, precum diverse preparate de carne la grătar, sarmale, tochitură, pastramă de oaie, plăcinte poale în brâu, tarte cu fructe, şi multe altele”, se preyintă pe site-ul propriu proprietarii pensiunii.

O cameră costă 140 de lei/zi, iar dacă doriţi să închiriaţi întreaga cabană, tariful este de 3900 de lei.
Sunt însă şi pensiuni care oferă doar cazare, la preţuri cuprinse între 50 şi 80 de lei/camera dublă, în weekend creşterea fiind de 10 lei/cameră.
Reculegere la mănăstirea de maici
Din centrul Lepşei, poţi urma şoseaua care urcă spre Mănăstirea de maici Lepşa, cu hramul "Naşterea Maicii Domnului", unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult, construit de vrânceni în 1789. În 1929, edificiul a ars din temelii, însă a fost reconstruit în 1931, când regele Carol al II-lea a donat primul candelabru.

Mănăstirea a fost înzestrată şi cu o icoană pictată la Ierusalim, cu chipul Mântuitorului şi al Maicii Domnului şi mai multe scene biblice din istoria Vechiului şi a Noului Testament.
Cascada Putnei, monument al naturii
Tot aproape de Lepşa, dacă faci la dreapta şi dai de Cascada Putnei, un spectacol feeric al naturii care te captivează instantaneu, o zonă în care natura încă este stăpână. Cascada a fost declarată Monument al Naturii în anul 1973, atunci fiind realizate şi primele amenajări pentru vizitare.

Are circa 80 de metri lungime, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri.
Biletul de intrare costă doi lei, iar până la cascadă nu trebuie decât să cobori câteva trepte. Râul Putna şi-a croit drum de-a lungul timpului printre două stânci imense şi aşa s-a format o cădere de apă de 12 metri. Turiştii zăbovesc aici ore în şir.
Mai puteţi citi:
Păstrăvăria Lepşa produce opt tone de peşte anual pentru turişti