Fostul preşedinte al CSM, rămas fără permis pentru viteză, a câştigat procesul cu Poliţia Rutieră. Detaliul cu care acesta a demontat procesul verbal al poliţiei

Fostul preşedinte al CSM, rămas fără permis pentru viteză, a câştigat procesul cu Poliţia Rutieră. Detaliul cu care acesta a demontat procesul verbal al poliţiei

Mircea Aron

Mircea Aron Bucurel, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a judecat la Vrancea pentru permisul suspendat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Magistraţii vrânceni i-au dat câştig de cauză unui fost judecător de rang înalt, Mircea Bucurel Aron, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Anul trecut, acesta a fost prins de poliţia rutieră conducând cu viteză mare pe E85. Oamenii legii i-au dat amendă judecătorului şi i-au suspendat şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

Magistratul a decis să conteste în instanţă sancţiunile primite iar dosarul s-a judecat în fază de fond la Judecătoria Panciu, acolo unde judecătorii au dispus anularea procesului de contravenţie, dar şi a amenzii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a făcut apel iar ultima cale de atac s-a judecat la Tribunalul Vrancea, acolo unde, zilele acestea, pe 13 iunie, apelul a fost respins ca nefondat.

Judecătorii vrânceni au considerat să-i dea dreptate lui Mircea Aron după ce acesta a demonstrat că poliţiştii au făcut greşeli în procesul verbal de contravenţie. Maşina pe care fostul judecător CSM o conducea era un SUV Hyundai Santa Fe, iar poliţiştii au trecut în procesul verbal că judecătorul se afla la volanul unui Hyundai i35.

Mircea Aron a deţinut între ianuarie 2016 şi ianuarie 2017 funcţia de preşedinte al CSM. Acesta s-a pensionat la începutul anului.

 

citeste totul despre: