Cutremurele din Vrancea, speculate comercial. Ce „performanţe“ reuşesc Epicentrum şi Tectonic, cele mai exotice soiuri de vin produse în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Gîrboiu este managerul Cramelor Gîrboiu, care au lansat această gamă de vinuri
Livia Gîrboiu este managerul Cramelor Gîrboiu, care au lansat această gamă de vinuri

Unul dintre cei mai importanţi producători de vinuri din Vrancea, care deţine Cramele Gîrboiu, a botezat două dintre vinuri cu denumirile Epicentrum şi Tectonic.

Crama Gîrboiu funcţionează ca afacere de zece ani, după ce după ce patronul a preluat şi modernizat fostul domeniu al boierului Zamfirescu, fiind realizate investiţii de milioane de euro.

De atunci şi până astăzi, prin proiectele de retehnologizare, Cramele Gîrboiu au încercat să aducă produse noi pe piaţă.

Două dintre vinurile care se bucură de mare succes pe piaţă sunt "Epicentrum" şi "Tectonic", anul acesta urmând să fie lansat şi produsul "Cuartz".

“Totul a pornit de la zona geografică în care e poziţionată crama, şi anume judeţul Vrancea, cunoscută pentru activitatea seismică de amploare. Astfel, am dorit să relaţionăm vinurile de calitate ale Cramei Gîrboiu cu energia produsă de aceste mişcări ale pământului, pământ care pentru noi este o binecuvântare. Aşa au luat naştere gamele Epicentrum, Tectonic şi Cuartz. Pentru a oferi o notă de individualism, pentru gama Tectonic am ales doar soiuri mono cepage, atât albe, cât şi roşii, iar mândria cramei este Tectonic Muscat Ottonel, care a reuşit să câştige medalii la cele mai prestigioase concursuri de vin din lume, printre care aurul la Concours Mondial du Bruxelles 2015, aur la Challenge International du vin 2015 şi argint la Muscats du Monde 2015. Suntem fericiţi să ştim că avem cel mai bun Muscat Ottonel din România", ne-a precizat Livia Gîrboiu, directorul executiv al firmei.

1

Potrivit managerului, toate cele trei game sunt vinuri premium şi super premium destinate în special segmentului HORECA, termen care se referă la sectorul industriei hoteliere şi serviciilor alimentare, adică unităţi care pregătesc şi servesc alimente şi băuturi.

Vinul care îţi produce explozii senzoriale

Livia Gîrboiu spune că în cazul gamei Epicentrum au fost folosite cupaje de câte două soiuri pentru a îmbina fiecare caracteristică a vinurilor cu scopul de a crea explozii senzoriale.

“Epicentrum Aligote&Muscat Ottonel, un cupaj unic în România, este vinul care a castigat 3 ani la rand medalie la <<Mundus Vini Germania>>, dar şi titlul de <<Cel mai bun vin alb din România>>.  În premieră, anul acesta, am lansat şi linia de spumante Cuartz, primită cu mult entuziasm. Este primul spumant obţinut din struguri autohtoni cu provenienţă în renumita podgorie Coteşti, respectiv Plăvaie şi Feteasca Alba pentru cel alb şi Pinot Noir pentru roze. Ca şi informaţie suplimentară, Plăvaie este un soi relativ dispărut, pe care am reuşit să-l readucem de curând în atenţia pieţei, iar acum a devenit unul de succes. Vinul spumant reprezintă o nişă aparte de consumatori, aceştia fiind caracterizaţi prin entuziasm, receptivitate şi mai ales curiozitate”, spune Livia Gîrboiu.

Epicentrum se bea la Hollywood

Vinurile din această gamă au atras atenţia şi actorilor de la Hollywood. Actorul Costa Mandylor, aflat în Bucureşti la un eveniment, s-a oprit şi la crama Gîrboiu, unde a degustat din vinul Epicentrum. I-a plăcut foarte mult încât a cumpărat mai multe sticle.

“Îmi place mult Epicentrum rose, are o aroma fină de struguri. Chiar voi lua câteva sticle în SUA drept suvenir pentru prietenii mei”, a spus actorul, care s-a fotografiat alături de managerul cramei.

FOTO: Costa Mandylor şi Livia Gîrboiu

tectonic

“Aş putea spune cu mândrie că am reuşit să creem o gamă completă de vinuri, vinuri dragi nouă, care au reuşit să satisfacă şi cele  mai exigente gusturi. Este o măiestrie să creezi vinuri bune, dar să obţii vinuri extraordinare este o artă”, a concluzionat Livia Gîrboiu.

1
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite