Cum se prepară dorada mediteraneană, peştele cu gust divin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorada mediteraneeană  FOTO: Ştefan Borcea
Dorada mediteraneeană  FOTO: Ştefan Borcea

Peştele dorada regală este recunoscut pentru carnea sa albă. Este un aliment indicat pentru o dietă echilibrată, cu efecte benefice asupra organismului.


Organismul uman are nevoie nu numai de un aport crescut de vitamine şi minerale ci şi de detoxifiere. Din acest punct de vedere, peştele este un aliment indicat pentru o dietă echilibrată, în toate anotimpurile, cu efecte benefice asupra organismului.

Practic, un peşte de calitate este extrem de sănătos dacă este consumat în asociere, mai ales cu legume.

Un specialist în artă ne propune o reţetă simplă de mâncare savuroasă, din peşte şi legume, numită „Doradă în stil mediteranean".

Dorada, pe numele lui ştiinţific Sparus aurata, este un peşte care trăieşte în Marea Mediterană, astfel că este nelipsit din bucătăria mediteraneană, atât pentru carnea sa albă, cât mai ales pentru gust. Este un peşte care are puţine oase, iar din acest punct de vedere modul de preparare este simplu.

Ingredientele necesare pentru patru porţii sunt următoarele: ceapă - 150 de grame, ardei gras - 200 de grame, roşii cherry -200 de grame, sos de roşii, capere şi patru peşti Dorada.

dorada

„Se toacă ardeiul gras, ceapa şi roşiile şi se pun în tigaie pentru două-trei minute, la foc mare. Pese conţinut se adaugă caperele şi puţin vin alb, iar la sfârşit se pune sosul de roşii. În timpul acesta, peştele Dorada se face la grătar, apoi se dezosează, iar în final se amestecă în conţinutul din tigaie. Odată pus în farfurii se presoară pătrunjel şi se serveşte cald, cu pâine prăjită", ne precizează bucătarul Mihai Tudorache.

Tot de la el aflăm că peştele doradă regală este recunoscut pentru carnea sa albă, bogată în proteine şi vitamine şi care are un gust total aparte. Benefice pentru sănătate sunt şi caperele, fructe provenite din bazinul mediteraneean, care au proprietatea de a stimula procesul de detoxifiere a organismului.

Nutriţioniştii spun că peştele conţine Omega 3, iod, fosfor, nutrienţi de care corpul are nevoie.

„Este o mâncare uşor digerabilă, adecvată şi pentru cină. În general, este bine ca în alimentaţie să se consume peşte şi să facem alternanţa între consumul de peşte slab şi peşte gras. Bineînţeles, în combinaţie cu legume ", ne spune medicul nutriţionist Maricica Franciuc.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite