Universal Exhibition Group prezintă expoziţia „Our Body: Universul Interior“ în premieră la Constanţa

Universal
Exhibition Group prezintă expoziţia
„Our Body: Universul Interior“ în premieră la Constanţa

FOTO Universal Exhibition Group

Suntem ceea ce mâncăm, bem şi respirăm. Şi nimic nu o demonstrează mai bine decât expoziţia „Our Body: Universul Interior”. După ce-a traversat peste 30 de ţări şi a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziţia îşi deschide porţile la City Mall Constanţa, in parcarea VIP nivel -1 Nord, de pe 15 iulie până pe 15 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia îşi continuă turneul în România, după ce a petrecut 4 luni la Cluj Napoca în 2015, unde a înregistrat peste 29 000 de vizitatori, şi 3 luni la Timişoara, cu 26.000 vizitatori. Turiştii estivali şi constănţenii vor descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman şi modul în care funcţionează, cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale şi secţiuni. Un eveniment produs de Universal Exhibition Group şi organizat de Events în colaborare cu City Mall Constanţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa.

Vizitatorii vor porni într-o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei şi fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale şi secţiuni. Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), ţesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permiţând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcţionează organismul uman, şi felul în care maladiile şi obiceiurile nesănătoase solicită funcţiile corpului.

Cu un puternic accent pe prevenţie, sănătate şi educaţie, expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoaşterea propriului corp şi să-i convingă pe vizitatori de importanţa alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ ţesuturi, organe sau celule sănătoase şi variantele lor afectate de diverse boli, expoziţia oferă celor ce-i trec pragul şansa de a vizualiza şi de a înţelege mai bine condiţii medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc). 

Expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” poate fi o experienţă valoroasă personala si de familie, o ocazie unică pentru părinţi de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriţie corectă, sport regulat, un stil de viaţă sănătos, precum şi impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative şi asistenţi cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeţilor. Organizatorii şi-au propus să implice atât şcolile locale, profesorii, dar şi unităţile medicale în demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viaţă sănătoasă, dar şi de a creşte interesul tinerilor pentru profesiile medicale.

“O expoziţie fascinantă, care are câte ceva pentru toată lumea, de la cei mai buni chirurgi la oamenii obişnuiţi” - Chicago Tribune / “O expoziţie care îţi dă şansa să te opreşti şi să reflectezi” - Detroit Free Press / "Frumoasă şi uluitoare" - Press-Register Mobile

„OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de City Mall Constanţa, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Biletele vor putea fi achiziţionate începând cu data de 15 iulie de la intrarea în expoziţie sau din reţeaua Eventim. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. 

 

citeste totul despre: