Marea Neagră, inspectată cu roboţi acvatici. Aceştia vor recupera cuferele comoară şi vor lua mostre de nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roboţi acvatici, în misiune
Roboţi acvatici, în misiune

Între 16-18 august 2014, la Constanţa, zona Cazino, are loc a doua ediţie a Competiţiei Internaţionale de Roboţi Subacvatici (ROV) din România, organizată de Asociaţia Studenţilor şi Inginerilor cu Activitate Tehnico-Ştiinţifică X-Projects.

Organizatorii Black Sea ROV Internaţional Competition şi-au propus simularea unor misiuni reale de exploarare subacvatică în Marea Neagră. Curenţii puternici şi vizibilitatea redusă din apa fac că această competite să fie o adevărată provocare pentru echipele participante, care trebuie să construiască roboţi subacvatici ce nu pot depăşi greutatea de 50 kg şi dimensiunile unui cub cu latură de 1 m.  

Utilitatea acestor roboţi, sugerată şi prin probele de concurs, constă în faptul că ei pot ajunge în locuri greu accesibile, pot efectua inspecţii video/acustice(sonar) , pot preleva  probe, pot face lucrări subacvatice pe perioade mult îndelungate şi la adâncimi mult mai mari decât scafandrii.

Probe de concurs

Printre probele de concurs ce vor avea loc se numără proba de viteză în cadrul căreia  roboţii trebuie să execute un traseu prin apa, prin 3 porţi, şi să se întoarcă la poziţia de start în cel mai scurt timp; obţinerea de mostre de nisip, scoici, de pe fundul mării; culegerea celor 2 crabi (de plastic); recuperarea cufărului-comoară de pe fundul mării(adâncime aprox 1.5m); dezamorsarea şi aducerea la mâl a unui balon de plastic; recuperarea scafandrului (un manechin de plastic) de pe fundul mării( la 2 m adâncime).

De asemenea, se va mai derula o misiune reală de inspecţie video a unei epave aflate la 10 m adâncime, la ieşire din Portul Tomis, cu primele două echipe câştigătoare, care vor fi luate de o barcă de agrement.  

Premii

Premiile oferite vor consta în diplome, medalii, trofee, componente electronice, senzori , plăci de dezvoltare oferite de sponsor şi o excursie prin locurile pitoreşti din România pentru marele câştigător.  
Anul acesta în competita pentru cel mai bun robot subacvatic vor intra 7 echipe din România cât şi echipe din U.S.A, India şi Polonia.  



Vă mai recomandăm:

roboti

Premieră naţională! Concurs de roboţi subacvatici în Portul Tomis. Vor fi navomodele controlate prin Bluetooth! GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite