Controlul Portului Constanţa, preluat de Poliţia Română. În 2014, acţiunea Export Control a determinat creşterea cu 20% a operaţiunilor fiscalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa este încă scena protestelor comunităţii portuare la adresa administraţiei Mazăre
Portul Constanţa este încă scena protestelor comunităţii portuare la adresa administraţiei Mazăre

Poliţia Română a preluat controlul asupra acţiunilor de verificare a operaţiunilor derulate prin Portul Constanţa. La Export Control 2014, rezultatul a fost de 20% creştere a tranzacţiilor fiscalizate.

Microfiltre de control au fost organizate în Portul Constanţa, ce va fi controlat în sistem integrat de Poliţia Română.

Începând cu data de 4 mai, efective din cadrul Poliţiei Române vor verifica legalitatea transportului de mărfuri efectuat către Portul Constanţa pe cale rutieră, feroviară şi navală.

Sunt controlate astfel documente şi mărfuri transportate către porţile de acces auto din Portul Constanţa, către ecluzele canalului Dunăre - Marea Neagră şi către triajele CFR din judeţul Constanţa. Echipele de control scanează documentele însoţitoare de transport al mărfurilor ce părăsesc incinta portuară, astfel încât să fie realizată traseologia mărfurilor de la beneficiar către societăţile furnizoare.

Acţiunea se desfăşoară din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă. Scopul acţiunii este de prevenire a activităţilor ilicite ce afectează veniturile bugetare şi mediul concurenţial. Anul trecut, acţiunile similiare desfăşurate de poliţişti în Portul Constanţa au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate.

„Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare şi ieşire din România a mărfurilor de orice fel, este Portul Constanţa, care prin infrastructura pe care o deţine permite companiilor multinaţionale, specializate în comerţul cu produse autohtone (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice) să tranzacţioneze extern mărfurile achiziţionate pe teritoriul ţării noastre.

Această activitate are rolul de a combate activităţile economice ilicite, de a asigura un mediu concurenţial corect şi de a proteja interesele economice ale statului şi ale cetăţenilor.

Totodată, în baza analizelor de risc, sunt efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operaţiunilor comerciale înscrise în documentele verificate şi a modului de evidenţiere şi declarare a veniturilor realizate“, specifică Poliţia Română.

La acţiune participă poliţişti de la toate structurile Poliţiei Române. Alături de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost detaşaţi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi acţiuni, în Portul Constanţa, poliţiştii au verificat peste 78.600 de transporturi de mărfuri (cereale, lemn, deşeuri metalice şi nemetalice, produse alimentare şi nealimentare) şi peste 36.200 de firme destinatare ale transporturilor, fapt ce a dus la o corectă înregistrare a exporturilor fiscalizate efectuate, constatându-se astfel o creştere cu 20% a acestora, faţă de perioada similară a anului anterior.

Vă mai recomandăm

Cine făcea parte din reţeaua de jaf a trenurilor din Portul Constanţa. Poliţişti, paznici, ceferişti ţineau hoţilor „de şase“

Protestele în Portul Constanţa au fost reluate. Sindicaliştii şi operatorii cer demiterea administraţiei impuse de Radu Mazăre

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite