2016, primul an fără „binomul“ Mazăre-Constantinescu la putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2015 a adus Constanţei sfârşitul „binomului“ Mazăre - Constantinescu la cârma administraţiei publice. La mijlocul anului 2016 au loc alegerile locale, în care constănţenii îşi vor alege noua conducere.

Radu Mazăre, primarul Constanţei aflat la al patrulea mandat, a renunţat în luna mai 2015, pe rând, la toate funcţiile sale. Şi-a dat demisia de la primărie după 15 ani, apoi a ieşit din partid, renunţând la conducerea PSD Constanţa. Deciziile le-a luat în timp ce se afla în arestul Poliţiei Capitalei, pentru un dosar de mită de 9 milioane de euro.

Între timp, Mazăre a fost eliberat şi continuă lupta în justiţie, din postura de inculpat în stare de control judiciar. A ieşit total din lumina reflectoarelor, spunând că nu-şi mai doreşte defel atenţia publică. Are trei dosare DNA pentru care va da socoteală. Primul datează din octombrie 2008, pentru un prejudiciu de 114 milioane euro rezultat din restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa şi Mamaia. Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Deşi a stat în SUA luni de zile pentru a se trata de „cancer în stadiu terminal“, prietenul său, Nicuşor Constantinescu, nu s-a lăsat aşa uşor îndepărtat de la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa şi nici de la conducerea executivă din PSD Constanţa, unde era prim-vicepreşedinte. „Nu există funcţia asta în partid“, au declarat succesorii lui, care au căutat să se disocieze de liderii penali.

La fel ca Mazăre, Constantinescu are un vraf de dosare la DNA. Dacă la funcţia din partid a renunţat în cele din urmă rămânând simplu membru, la preşedinţia CJC nu cedează. Deşi are interdicţie de a-şi exercita conducerea, el se luptă în instanţă pentru întoarcerea pe post. Nicuşor Constantinescu se află tot sub control judiciar.

Pe aceeaşi temă:

Ce-au ales constănţenii: Nicuşor Constantinescu, baronul local cu dosare penale fără număr

Radu Mazăre, trimis de DNA în judecată într-un al treilea dosar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite