Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a demisionat din funcţie fără să zică de ce. ”Demisia nu e o fugă de responsabilitate. Oleleu era cel cu sapa, cel care muncea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oleleu a demisionat
Ioan Oleleu a demisionat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu (PSD) a demisionat, joi, din funcţie, fără a-şi motiva această decizie, astfel că deliberativul va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte din rândul consilierilor.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj transmis, joi, 7 mai, vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Olelelu şi-a dat demisia din funcţia deţinută. Demisia a fost înregistrată şi transmisă vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte al instituţiei, Vakar Istvan.

"Astăzi, joi, 7 mai 2015, la registratura Consiliului Judeţean Cluj a fost înregistrată demisia domnului Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean. Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012.

Ioan Oleleu nu a putut fi contactat.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că demisia lui Oleleu nu este ”o fugă de responsabilitate”.

„Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă domnul Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Domnul Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie.
Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Judeţean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale, prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale TETAROM, blocarea redeschiderii Spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării Centrului de colectare a  produselor agricole,  a  fructelor şi  legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii  din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic destinele clujenilor!” susţine Remus Lăpuşan.

Mai puteţi citi:

Clujul pierde o finanţare europeană de 17 milioane de lei. „Decizia de renunţare la finanţarea europeană e cea mai bună soluţie”, spune vicepreşedintele CJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite