Sika deschide fabrica de mortare uscate din Cluj şi mizează pe un plus al afacerilor de 5% în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua fabrica va avea o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone anual FOTO wall-street.ro
Noua fabrica va avea o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone anual FOTO wall-street.ro

Sika România, filiala locală a unuia dintre dintre principalii jucători ai pieţei de materiale chimice de construcţii, a inaugurat fabrica de mortare uscate din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, a doua unitate de producţie deţinută de compania elveţiana pe plan local, pe lângă cea de aditivi inaugurată la Braşov în anul 2008.

In noua facilitate de productie sunt produse atat mortare speciale (mortare de subturnare, mortare de reparatie, mortare de impermeabilizare, mortare de presarare), cat si mortare folosite ca adezivi. Sika Romania a achizitionat o hala de 2.000 de metri patrati, amplasata pe un teren cu o suprafata de 20.000 de metri patrati, dar si echipamente constand in doua linii de productie complet automatizate de la compania Deutek. Toate acestea au facut parte dintr-o unitate de productie a companiei ce nu mai era operationala in momentul achizitiei.

Investitia in noua unitate de productie a fost sustinuta din fonduri proprii si va fi amortizata in urmatorii ani. In ceea ce priveste locatia, aceasta are avantajul pozitionarii logistice favorabile si a materiilor prime de buna calitate aflate in vecinatate.

„Noua fabrica a devenit operationala in luna martie a acestui an, iar printre primele produse executate au fost mortarele pentru pardoseli, impermeabilizare si adezivi Sika Home”, a declarat Laurentiu Stefanescu, directorul general Sika Romania.

Noua fabrica va avea o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele uscate produse se vor adresa pietei locale, dar vor ajunge si la export pe piete invecinate, precum Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria. Intrebat de catre wall-street.ro cat vor reprezenta exporturile fabricii din judetul Cluj, Laurentiu Stefanesc a precizat ca intre 20-25% din productie va merge pe pietele din regiune.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite