Siguranţa pelerinilor de la Mănăstirea Nicula, asigurată încă de duminică, 13 august, de peste 250 de jandarmi din Cluj

Siguranţa pelerinilor de la Mănăstirea Nicula, asigurată încă de duminică, 13 august, de peste 250 de jandarmi din Cluj

Peleirni la Nicula FOTO IJj Cluj

Peste 250 de jandarmi vor asigura ordinea la pelerinajul ortodox de la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Aceştia vor fi prezenţi în satul Nicula încă de duminică, 13 august, dată la care încep să vină credincioşi din toate colţurile ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică la pelerinajul ortodox de la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj.

Jandarmii vor fi prezenţi încă din data de 13.08.2017 atât pe traseele de afluire/defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială.
Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică care să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula.
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea greco-catolică organizată luni, 14 august a.c., pe traseul care va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula, anunţă reprezentanţii jandarmilor.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe credincioşi să îşi ţină aproape obiectele de valoare şi să evite implicarea în orice fel de conflict, iar dacă sunt victime ale unor incidente sau observă fapte antisociale sunt rugaţi să se adreseze direct jandarmilor sau să sune la 112.

La pelerinaj sunt aşteptaţi să vină mii de oameni.

Mai puteţi citi:

VIDEO Mitropolitul Clujului, la Nicula: „Ne întrebăm dacă nu cumva datorită acestei stări de lucruri îngăduie Dumnezeu atâtea atentate teroriste“

Vara la Nicula, iarna-n Tenerife. Poveştile oamenilor veniţi la mănăstire: „Sufletul omului e ca o baterie ce trebuie încărcată“

FOTO VIDEO Cel mai mare şi friguros pelerinaj ortodox din Ardeal: pelerinii au venit cu folii de plastic, pături, saltele şi corturi la Mănăstirea Nicula

 

citeste totul despre: