Protest spontan la Salina Ocna Dej. Circa 70 de oameni sunt blocaţi în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salina Ocna Dej   FOTO:salianocnadej.ro
Salina Ocna Dej   FOTO:salianocnadej.ro

Angajaţi de la Salinei Ocna Dej au declanşat, vineri, dimineaţa, un protest spontan. Circa 70 dintre angajaţi se află acum în subteran, unde s-au blocat din cauza că nu ştiu dacă le sunt asigurate salariile până la sfârşitul anului. Directorul general Salrom, Aurel Bucur, care e aşteptat la Dej, spune că nu sunt probleme legate de salarii şi că protestul spontan e o „acţiune iresponsabilă declanşată de lideri mai vocali ai angajaţilor din Dej“.

Circa 70 de angajaţi de la Salina Ocna Dej au organizat de vineri dimineaţa un protest spontan. Aceştia se află în subteran şi refuză să iasă până când la faţa locului va merge directorul general al companiei Salrom de care ţine Ocna Dej.

„Din informaţiile mele, angajaţii din schimbul de noapte nu au mai ieşit vineri dimineaţă din subteran, iar cei care au intrat în schimbul de dimineaţă s-au alăturat protestului. Angajaţii de la salină nu mai sunt membri în sindicatul pe care-l conduc, dar mai ţin legătură cu unii dintre ei. Aceştia mi-au spus că sunt probleme legate de salarii”, a declarat Valentin Ilcaş, preşedintele Sindicatului Cartel "Alfa” Cluj.

Directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ, spune că angajaţii şi-au primit salariile şi că toate plăţile sunt la zi.

„Oamenii care s-au blocat în subteran sunt nemulţumiţi ce salarii vor primi şi că nu ştiu cum va fi împărţit bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an. Ei au cerut să vină la Dej directorul general al Societăţii Naţionale a Sării“, a afirmat directorul Mihuţ.

La Dej va ajunge, probabil în cursul nopţii sau sâmbătă dimineaţa, directorul general al companiei, Aurel Bucur.

Acesta a declarat, pentru „Adevărul“, că nu sunt probleme legate de salarii pentru a doua jumătate a anului.

„Nu este absolut nicio problemă legată de asigurarea salariilor“, spune Bucur. Potrivit acestuia, în urmă cu trei săptămâni, la Praid s-a semnat un acord între companie şi sindicate - acord care aşteaptă semnătura Guvernului - prin care se stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an, sarcinile de realizare a producţiei au până la sfârşitul anului, dar şi salariile angajaţilor.

El mai spune că acest protest spontan izbucnit în această dimineaţă este „o acţiune iresponsabilă declanşată de lideri mai vocali ai angajaţilor din Dej“. Aurel Bucur susţine că în acest moment piaţa sării este una foarte joasă şi astfel de proteste spontane nu fac decât să „alunge“ şi clienţii care mai sunt.

El afirmă că a cerut o listă cu revendicări ca să vadă care sunt nemulţumirile protestatarilor.

Salina Ocna Dej face parte din Societatea Naţională a Sării S.A., fiind organizată ca sucursală a acesteia. Obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej este extragerea, prepararea şi comercializarea sării geme.

Mai puteţi citi:

VIDEO Marş pe străzile Buzăului, pentru susţinerea adopţiilor şi împotriva avortului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite