Noua groapă de gunoi  a Clujului, în valoare de peste 100 de milioane de lei, va fi terminată la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul gropii de gunoi de la Pata Rât va fi luat de un centrul modern de management al deşeurilor.
Locul gropii de gunoi de la Pata Rât va fi luat de un centrul modern de management al deşeurilor.

Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, care va lua locul gropii de gunoi de la Pata Rât, au fost deblocate, după ce în toamna anului trecut una dintre firmele executante a dat faliment. Centrul costă 107 milioane de lei, bani de la UE.

”Prin semnarea acestui act adiţional s-au deblocat, astfel, lucrările de construire a CMID, 31 decembrie fiind nu doar termenul de finalizare a construcţiilor propriu-zise, ci şi de punere în funcţiune a utilajelor şi echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca în termen de o lună, respectiv până pe 25 martie, constructorul să ne prezinte un program de execuţie detaliat, cu planificări calendaristice clare, pe care să le respecte, în caz contrar fiind pasibil de penalităţi. Sper că lucrurile vor fi mai bine de această dată, vremea să ţină cu noi, astfel încât la sfârşitul anului groapa ecologică să poată să primească deşeurile menajere din judeţ”, a precizat Horea Uioreanu, după semnarea actelor. 


Lucrări blocate


Lucrările de construire a CMID din judeţul Cluj au fost atribuite în urmă cu an Asocierii CONFORT S.A., ATZWANGER S.P.A., LADURNER IMPIANTI S.R.L., VEL SERVICE S.A., lider al Asocierii fiind desemnat CONFORT S.A. Timişoara.  Urmare  a intrării în insolvenţă a liderului Confort SA, lucrările de construire a viitoarei gropi ecologice au fost sistate pe data de 26 noiembrie 2012. Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că, deşi, în conformitate cu contractul şi graficele de execuţie, până la finalul anului 2012 trebuiau finalizate  68% din lucrări, stadiul real este de doar 9,7%.

Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Cluj face parte din ”Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în jud. Cluj, este finanţat prin programul POS Mediu - Axa prioritară 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”, în baza Contractului de Finanţare nr. 133140 din 11.07.2011, încheiat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Consiliul Judeţean Cluj. Suma prevăzută pentru construcţia CMID se ridică la 107.536.011,54 lei fără TVA .

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite