La 13 ani a furat 68.000 de lei ca să cumpere o casă. Primarul din Apahida: Sunt cunoscuţi pentru furturile lor. Puştiul a furat din carmangeria unui bistriţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 13 ani din localitatea clujeană Apahida a fost reţinut de poliţişti împreună cu tatăl său, după ce a furat 68.000 de lei dintr-un magazin din Cluj-Napoca, pentru a cumpăra o casă.

Un băiat de 13 ani, Marcu L., a furat aproape 70.000 de lei dintr-un magazin din Cluj-Napoca. Poliţiştii l-au prins luni, 10 decembrie, în trafic după ce primiseră un pont că persoane necunoscute au sustras suma de 68.000 lei dintr-un birou al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca (n.r. o carmangerie din centrul oraşului).

În maşina în care erau cei doi, L. Marcu de 13 ani şi Marcu Lingurar de 32 de ani (tată şi fiu), se mai aflau şi alte trei persoane.
„În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au depistat în trafic un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Răscruci în direcţia Gherla, autoturism în care se aflau cinci persoane despre care existau date că au intrat în posesia sumei de bani sustrase din societatea comercială şi care urmau să încheie o tranzacţie de vânzare-cumpărare  a unui imobil contra sumei de 52.000 lei”, se arată în comunicatul poliţiei clujene.

Tatăl, pentru doi ani la pârnaie

Aceştia le-au spus poliţiştilor că mergeau la un notar din Gherla ca să semneze actele de vânzare-cumpărare ale unei clădiri. Casa urma să fie trecută pe numele lui L. Aurel si L. Marcu, cu suma de 52.000 lei.
Cei cinci au fost duşi la postul de poliţie din Bonţida unde, cu ocazia percheziţiilor corporale, s-au găsit 56.077 lei.
Surse spun că băiatul de 13 ani ar fi furat acei bani ca să cumpere o casă pentru el şi fraţii lui ca să aibă unde să locuiască după ce părinţii lor ar fi fost închişi.

Banii au fost ridicaţi pe bază de proces-verbal. În urma audierilor, tatăl băiatului a declarat că a primit aceşti bani în seara zilei de luni, 10 decembrie, de la fiul său care i-a spus că banii i-a furat din Cluj-Napoca.

Poliţiştii au mai descoperit că pe numele tatălui băiatului, L. Marcu, există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Gherla. L. Marcu a fost dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj. Cercetările continuă în vederea recuperării în totalitate a prejudiciului cauzat.

„Băiatul este minor, deci nu poate fi acuzat”, declară purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, Adnana Ilieş.

Ce zice primarul din Apahida: Sunt ştiuţi în comună pentru ceea ce fac

Dacă primarul din comuna Bonţida, Emil Carhaţ, spune că nu cunoşte familia Lingurar, în schimb primarul din comuna Apahida, Grigore Fati, ştie că familia Lingurar are experienţă în ale furatului şi că puştiul de 13 ani provine dintr-o familie destrămată, tatăl trăind în concubinaj. „Tatăl, Marcu Lingurar, este din Răscruci şi de anul trecut are buletin de Apahida, dar locuieşte cu băiatul în Răscruci-Bonţida. Sunt ştiuţi în comună pentru furturile lor”, afirmă primarul din Apahida.

Proprietarul carmangeriei: un bistriţean microbist

Carmangeria din Cluj-Napoca care a fost furată este a bistriţeanului Liviu Peica. Acesta are firma Agro-Ardealul, iar în martie 2009 i-a ars, în totalitate, fabrica de procesare a cărnii unde a investit circa 10 milioane de euro. Atunci şi-au pierdut slujba 150 de persoane care lucrau în acea fabrică din Orheiu Bistriţei.
Liviu Peica a sponsorizat echipa de fotbal Voinţa Cetate din comuna bistriţeană Cetate, iar fiul acestuia joacă la Gloria Bistriţa a lui Jean Pădureanu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite