Interlopii care au speriat Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gore a fost arestat după ce a înjunghiar un brancardier. FOTO: Carius Raţiu
Gore a fost arestat după ce a înjunghiar un brancardier. FOTO: Carius Raţiu

Gore, Vlad Ţepeş sau Balibacea sunt numele unor interlopi ai Clujului despre care presa a scris foarte mult anii trecuţi. Implicaţi în afaceri cu taxe de protecţie, şantaj, furturi de materiale de construcţii sau violenţe, cei trei se numărau printre cei mai periculoşi infractori din Cluj.

Aflaţi la închisoare sau eliberaţi după o perioadă de detenţie, cei trei au devenit foarte discreţi. Numele lor aproape că a dispărut din ştirile de presă. La Cluj, este de notorietate povestea temutului „interlop” Gore. Pe numele lui adevărat Marius David, fost sportiv, acesta a fost implicat în mai multe scandaluri. În 2012, el a fost  condamnat definitiv la 12 ani de închisoare cu executare pentru că l-a înjunghiat pe un brancardier de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj. Gore a ajuns la spital, cu dureri abdominale. După ce a stat câteva ore în pat, timp în care i s-a administrat o perfuzie, a devenit agitat. Medicii cred că bărbatul consumase etnobotanice. „Florin David a fost condamnat în 2001, la doi ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. A reuşit sa fugă din ţara, iar mai apoi a fost expulzat din Spania alături de un grup de infractori români şi a ajuns din nou în penitenciar pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă”, relatează activenews.ro. Sami David, fiul lui Gore, a ajuns, în vara anului trecut, în arest după ce a înjunghiar un agent de pază de la firma Scutul Negru. Incidentul s-a petrecut în clubul de manele Romantic. În 2011, cei doi fii ai lui Gore au fost prinşi deţinând  o sută de plicuri cu substanţe etnobotanice. Poliţiştii au oprit în trafic un autoturism la un control de rutină. Cei trei din maşină au devenit agitaţi şi au refuzat să îşi decline identitatea. Ei au fost duşi la sediul Secţiei 4 Poliţie. Andrei Elisei David, de 18 ani şi fratele său, Sami David, de 17 ani, au fost audiaţi atunci.

Pedeapsa lui Vlad Ţepeş 

Alexandru Vlad Ţepeş, considerat unul dintre cei mai temuţi interlopi din Cluj, a fost eliberat din penitenciarul Baia Mare la începutul anului 2013, relatează stiridecluj.ro. El a ispăşit o pedeapsă pentru o faptă comisă în 2005, când a condus o grupare care aduna taxă de protecţie şi recupera bani prin şantaj şi bătăi. În ianuarie 2011, Vlad Ţepeş, Şule Adalbert Valentin, Szabo Alexandru Remus, Mişca Ionel Bogdan şi Pop Ioan au fost închişi la Gherla, în dosarul "Cazino". Inalta Curte de Casaţie şi Justitie a decis in 15 decembrie 2010 să menţină definitivă sentinta Curtii de Apel Timişoara, din 19 februarie 2010, prin care cei cinci erau condamnati la 5 ani de închisoare. Vlad Alexandru Ţepeş a fost arestat preventiv, în 15 septembrie 2005, pentru şantaj şi constituirea unui grup de criminalitate organizataă. 

Grupare specializată pe furtul de materiale de construcţii

Una dintre cele mai cunoscute grupări interlope din judeţul Cluj este cea condusă de turdeanul Ovidiu Vancea, zis Balibacea. El era liderul unei grupări din oraşul Turda alcătuită din opt persoane, care se prezentau la depozitele de materiale de constructii cu acte false si negociau un pret, dupa care se angajau ca vor plati marfa peste câteva zile. Acest lucru nu se mai intampla şi materialele erau vandute la negru pe şantiere, iar mai apoi membrii gruparii se făceau nevazuti.  Aşa au fost înşelaţi multi patroni de depozite din întreaga Transilvanie. Gruparea se ocupă şi de spargeri de locuinţe, una dintre victimele sale fiind preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Un alt membru al grupării a aruncat o grenadă în Pizzeria Pharaon din Turda, care a explodat şi a rănit mai multe persoane. „În noiembrie 2010 cei nouă interlopi au fost reţinuţi. Ei aveau legături şi cu autorităţile din judeţ, Radu Pintilie, un comisar-şef de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Cluj, fiind cercetat penal în prezent deoarece a pactizat cu interlopii. Atacurile cu grenade şi arme de foc vizau uciderea lui Gheorghe Otvos, zis Gagarin, liderul unui alt clan interlop”, arată verticalnews.ro. Balibacea a fost condamnat în 2012 la 5 ani de închisoare pentru înşelăciune.

Citeşte şi

Clanurile de interlopi care terorizează Clujul

Fiul minor al interlopului Gore a fost din nou reţinut pentru scandal

Ajutorul lui Vlad Ţepeş, scandal la Câmpeni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite