Înscrieri la „Premiile Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“. Ce condiţii trebuie îndeplinite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neuroni  FOTO Shutterstock
Neuroni  FOTO Shutterstock

Tinerii cercetători români se mai pot înscrie până pe 15 mai la a treia ediţie a concursului „Tineri Cercetători în ştiinţă şi Inginerie”. Competiţia este organizată de Primăria Cluj-Napoca şi cercetătoarea Rada Mihalcea, profesoară la Universitatea din Michigan, şi urmăreşte să valorizeze acei tineri cercetători care la început de carieră au deja contribuţii remarcabile.

Până pe 15 mai, tinerii cercetători din România se mai pot înscrie online la Premiile Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori în Ştiinţă şi Inginerie la adresa la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com. Acolo trebuie să trimită următoarele: o scrisoare de nominalizare/autonominalizare care să sublinieze meritele candidatului şi să arate motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul „Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“, un CV al candidatului, trei scrisori de recomandare care trebuie trimise direct de referenţi la aceeaşi adresa de e-mail până pe 15 mai, o copie după cartea de identitate a candidatului.

Se pot înscrie doar cei care au până în 35 de ani împliniţi şi care lucrează în universităţi, la institute de cercetare sau la companii din toată ţara.

Între 15 mai şi 15 iunie va fi perioada de evaluare. Aplicaţiile tinerilor cercetărori vor fi evaluate de o comisie alcătuită din cercetători din domeniul ştiinţei şi ingineriei coordonată de Rada Mihalcea de la Universitatea din Michigan. Lista câştigătorilor va fi publicată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca vineri, 16 iunie, iar premiile - locul I va primi 1.500 de dolari, locul II va primi 1.000 de dolari, iar locul al treilea va primi 500 de dolari - vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii a cărei dată va fi anunţată din timp.

Premiile  „Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“ se acordă de către Rada Mihalcea, profesor asociat la Universitatea Michigan (una dintre cele mai cotate în topurile internaţionale), din SUA, a fost inclusă în top 100 cercetători în domeniul inteligenţei artificiale din Statele Unite, distincţie primită din partea fostului preşedinte american Barack Obama. În vara lui 2014 a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

Cum e când înveţi nemţeşte. „Universitatea Elevilor”, programul care le arată liceenilor ce înseamnă avantajele studiului într-o limbă străină

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite