Poliţia, cu ochii pe Autostrada Soarelui. Traficul se aglomerează după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, mai ales pe A2 Constanţa - Bucureşti.


Pe autostrada A2, cel mai aglomerat este după ora 16.00, când majoritatea automobiliştilor pornesc către casă, direct de pe plajă.

“Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la staţia de taxare de la Feteşti, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor (nu numai la cele de pe autostradă) sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România –  http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316)”, a anunţat Poliţia Română.      

Opriri nejustificate

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Din acest motiv, oamenii legii le reamintesc şoferilor că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

“Important de reţinut este şi faptul că podul nou din zona localităţii constănţene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis şi poate fi folosit de automobiliştii care intenţionează să se deplaseze către staţiunile din sudul Constanţei sau în sens invers. Pe podul vechi de la Agigea (care este mai cunoscut şi mai utilizat de către automobilişti), situat pe DN39, se execută lucrări de reparaţii şi se formează frecvent coloane.”, spun poliţiştii.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiţi:
•    să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
•    să respecte limitele legale de viteză;
•    să folosească luminile de întâlnire;
•    să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
•    să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
•    să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
•    să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
•    în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

“Le reamintim conducătorilor de vehicule care sunt implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, că au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament (în cazul autostrăzilor pe banda de urgenţă sau în spaţiile de servicii), semnalizându-le prezenţa”, precizează oamenii legii.
 

Vă recomandăm şi:

Trafic normal pe A2. Ce sunt sfătuiţi şoferii să facă pentru a evita accidentele

Aglomeraţie şi tamponări în lanţ pe A2. Trei accidente cu zeci de maşini, ce îi sfătuiesc poliţiştii pe şoferi

Tragedie pe Autostrada Soarelui. Un om a murit, iar alţi trei sunt răniţi grav după ce un autocar a lovit violent un TIR

Accident cumplit pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 45: un bărbat a murit pe loc, într-un carambol cu trei maşini

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite