Mustul, cea mai sănătoasă băutură care te fereşte de accidentul cerebral. De ce se consumă rapid şi nu se fierbe niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băutură delicioasă, cu gust înţepător, catifelat şi cu o savoare unică, obţinută din struguri proaspeţi, mustul aduce numeroase beneficii organismului. Făcut din struguri care se storc bine până iese toată zeama, mustul se transformă ulterior în vin. Licoarea este extrem de bogată în vitamine, minerale, polifenoli, vitamina C şi alte substanţe importante pentru organismul nostru.

“Mustul conţine vitaminele A, B1, B2 şi vitamina C, şi are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, mustul devenind şi o puternică armă împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi. Mustul cel mai bun se prepară din strugurii zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce au fost curăţaţi de seminţe. O dată preparat, mustul se consumă imediat şi nu se fierbe deoarece se pierd toate vitaminele şi mineralele esenţiale”, spune Denisa Zaharia, medic de familie, cu competenţă în apifitoterapie.
 
Mustul abundă în vitamine şi antioxidanţi cu proprietăţi antitumorale şi de aceea este foarte recomandat tuturor persoanelor. Medicii recomandă mustul pentru a preveni şi a trata numeroase boli, de ochi, de inimă, de rinichi, de stomac, de nutriţie, de imunitate, precum şi pentru a preveni şi trata anemia, astenia, gingivita sau durerile reumatice.

Tonic pentru minte

“De asemenea, este recomandat persoanelor bolnave de cancer, dar şi celor predispuse la această cumplită afecţiune deoarece mustul conţine resveratrol, un antioxidant-minune din pieliţa strugurilor, ce previne şi combate cancerul. Mai mult decât atât, acelaşi resveratrol are proprietăţi antiinflamatoare, tonice, antidiabetice şi protectoare pentru inimă. Mustul este şi un tonic pentru minte datorită conţinutului său de lecitină şi de săruri de fosfor, care ajută la îmbunătăţirea activităţii intelectuale şi la găsirea echilibrului nervos, şi este ideal pentru persoanele ce suferă de boli precum Alzheimer sau de pierderi de memorie. Mustul este un leac binecunoscut pentru constipaţie, de vreme ce acidul tartric stimulează tranzitul intestinal şi ajută la reglarea digestiei”, spune dr. Denisa Zaharia.

Împiedică apariţia diabetului

O cură de must făcută toamna aduce numai beneficii organismului. Mustul are grijă de inimă, scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare, consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.

Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate, împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului, producătoare de insulină.

„Pentru o cură de must trebuie să aveţi suc de struguri, proaspăt stors şi obţinut din struguri cât se poate de naturali, româneşti sau de la ţară. Se consumă trei pahare de must pe zi, între mesele principale. Pe tot parcursul curei este bine să nu mai consumaţi dulciuri ori fructe deoarece mustul conţine deja foarte mult zahăr. Înainte de începerea curei este obligatoriu să cereţi sfatul medicului”, concluzionează dr. Daniela Stan.
 

Vă recomandăm şi:

Leguma-minune care elimină toxinele. De ce e bine să consumăm conopidă, la ce trebuie să fim atenţi când o cumpărăm

Mustul, cea mai puternică băutură care curăţă toxinele. De ce trebuie consumat foarte repede, imediat după preparare

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite