Weekend la munte. Poiana Braşov şi Valea Prahovei destinaţia perfectă pentru relaxare şi mişcare în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt aşteptaţi în vârful muntelui la Cabana Postăvarul. FOTOAdevărul.
Turiştii sunt aşteptaţi în vârful muntelui la Cabana Postăvarul. FOTOAdevărul.

Prima zăpadă va aduce cu siguranţă mai mulţi turişti la munte în acest weekend. Numărul rezervărilor a crescut simţitor, semn că turiştii abia aşteaptă începerea sezonului.

Cei care vor să admire peisajul îngheţat pot veni la Poiana Braşov. Hotelierii spun că în ultimele zile rezervările au crescut cu 20%. Turiştii trebuie să ştie că momentan nu se poate schia. Cei mai curajoşi pot face o încercare în Masivul Postăvarul însă pârtia nu este încă pregătită.

Preţurile la cazare nu au fost încă mărite, astfel că puteţi găsi o cameră la preţuri cuprinse între 100 şi 250 de lei pe noapte. Tariful include şi micul de dejun, iar la hotelurile de 4 şi 5 stele şi accesul la SPA.

Chiar dacă nu se poate schia, peisajul va fi unul superb, mai ales în masivul Postăvarul unde încă este zăpadă destul de multă. Puteţi ajunge foarte uşor cu telecabina. O cursă costă 20 de lei de persoană.  În vârful muntelui, la peste 1600 de metri altitudine este Cabana Postăvarul, cea mai veche din România.

„Cei mai mulţi turişti vin aici, pentru că se păstrează acest farmec de cabană. În special turiştii străini care ne trec pragul sunt cei mai impresionaţi de ce văd şi spun că s-au săturat de gresie şi de faianţă şi vor să vadă lemnul. Să aibă parte de ceva rustic", spune Cornelia Teuche, cabanier.

De pe belvederea din faţa cabanei veţi avea o panoramă impresionantă şi puteţi vedea unele dintre cele mai înalte puncte ale Munţilor Carpaţi, precum şi întreaga Ţară a Bârsei. Tot de aici, dacă sunteţi norocoşi, puteţi avea parte şi de un fenomen atmosferic deosebit, numit „marea alpină": norii coboară, înconjurând piscul muntelui, iar cei ce privesc au impresia că sunt deasupra lumii.

Peştera Laptelui, o minune a naturii

Tot în Masivul Postăvarul se poate vizita şi Peştera Laptelui. Denumirea peşterii vine de la mineralele care acoperă o suprafaţă întinsă a pereţilor, care sunt de o consistenţă asemanatoare cu laptele, de culoare albă. Peştera se află la o altitudine de 1350 de metri, pe versantul nordic al masivului, în apropiere de Poiana Drester, pe traseul dintre vechea trambulină de schi şi Pârtia Bradul. Nu există taxă de intrare.

Turiştii care nu au chef de o drumeţie montană pot merge la Peştera Valea Cetăţii. Se ajunge cu maşina, în 5 minute, pe drumul dintre Poiana Braşov şi Râşnov. Taxa de intrare în singura peşteră iluminată cu led din România este 10 lei.

Şi pentru că la finalul unei călătorii turiştii au nevoie şi de relaxare, restaurantele din Poiana Braşov îi aşteaptă cu bucate tradiţionale, dar şi cu pălincă şi vin fiert, mai ales că temperaturile nu vor depăşi 2-3 grade Celsius. O masă completă pentru două persoană costă în Poiana Braşov între 120 şi 200 de lei.

Ultimele zile de drumeţii pe Valea Prahovei

Vremea foarte rece din staţiunile de pe Valea Prahovei, care i-a luat prin surprindere chiar ţi pe oamenii de la munte, nu va fi un impediment pentru iubitorii de drumeţii, mai ales că va fi unul dintre ultimele weekend-uri din acest an când traseele montane din Bucegi vor mai deschise. Salvamontiştii au decis să permită accesul chiar şi pe traseele dificile pentru că lapoviţa, ninsoarea şi temperaturile cu minus sunt prezente doar la altitudini mari, la peste 1400 şi 1800 de metri. Dacă aveţi în plan o astfel de excursie, trebuie să vă echipaţi serios, cu fesuri, geci impermeabile şi bocanci de iarnă.

Avertismentul este valabil şi dacă ajungeţi pe Platoul Bucegi, la Babele şi la Sfinx, unde vântul va bate cu putere, iar vremea este una de început de iarnă. Preţul unei călătorii cu telecabina Buşteni-Babele, doar urcare, costă 34 de lei pentru adulţi şi 18 lei pentru copii.

La poalele munţilor, temperaturile vor fi pozitive în timpul zilei, astfel că puteţi face plimbări în aerul curat de la Sinaia, Buşteni sau Azuga. Înainte de începerea sezonului de iarnă, tarifele la cazare sunt neschimbate faţă de vară şi variază între 70 de lei camera dublă la o pensiune de două margarete şi 110 euro o cameră dublă premium, cu mic dejun inclus, la un hotel de patru stele.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite