Un escroc care dădea ţepe prin metoda Accidentul a print prins în flagrant la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu răspundeţi solicitărilor telefonice ale escrocilor. FOTOArhivă.
Nu răspundeţi solicitărilor telefonice ale escrocilor. FOTOArhivă.

Bărbatul de 29 de ani a fost prins cu banii primiţi de la victimă aupra lui şi a fost reţinut ieri pentru 24 de ore de procurori. Cercetările au arătat că înainte cu o zi să fie prins obţinuse prin Metoda Accidentul nu mai puţin de 1100 de euro şi 2800 de lei de la o altă victimă.

Escrocul a convins ieri un braşovean să îi dea 9150 de lei folosindu-se de Metoda Accidentul. Imediat după conversaţia telefonică braşoveanul şi-a dat seama şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au organizat un flagrant, iar escrocul a fost reţinut imediat după ce a luat banii. Bărbatul de 29 de ani este acuzat de înşelăciune şi nu era la prima faptă.

„Verificările efectuate au indicat faptul că, suspectul a comis o faptă similară în data de 26 martie, ocazie cu care a obţinut de la o altă victimă de pe raza judeţului Braşov suma de 1100 euro şi 2800 lei. Cu privire la persoana suspectă a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov pentru a dispune măsurile legale din competenţă, cercetările fiind continuate pentru tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

Metoda Accidentul  a făcut în ultimul timp mai multe victime în rândul braşovenilor, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la o sumă considerabilă, de peste 400.000 lei. Capcana întinsă de escroci îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav prin prezentarea unei false stări de urgenţă. Aceştia apelează telefonic  victima, se recomandă drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi anunţă persoana care răspunde la telefon că o rudă a sa (fiul sau fiica) este implicată într-un  accident rutier şi că are nevoie urgentă de o sumă de bani, fie pentru o „înţelegere” cu procurorul sau cu persoana vătămată, fie pentru spitalizare. Mai nou escrocii se dau drept medici şi cer sume mari d ebani pentru a opera rudele victimelor  care s-ar afla în stare gravă la spital.

Nu cădeţi victime ale escrocilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă ca înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, să fie verificate informaţiile primite. 

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie.

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile. Cel mai bine este să îi sunaţi pe cei dragi şi să anunţaţi poliţia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite