Trei braşoveni au rămas fără toate economiile după ce au fost păcăliţi prin Metoda Accidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Escrocii sunt foarte convingători atunci când sună victimele. FOTOArhivă.
Escrocii sunt foarte convingători atunci când sună victimele. FOTOArhivă.

Un bărbat suna victimele şi se dădea avocat. Le spunea că rudele lor au fost implicate într-un accident şi au nevoie de bani. Trei oameni au fost păcăliţi. Anchetatorii au reuşit să o prindă pe complicea bărbatului, o femeie de 29 de ani care încasa banii de la victime.

Un braşovean a rămas fără 3.000 de lei, altul fără 7.000 de lei, iar un al treilea fără aproximativ 6800 de lei. Toţi trei au fost sunaţi de un bărbat care spunea că este avocat şi are nevoie de diverse sume de bani pentru a le scăpa o rudă care a fost implicată într-un accident. De fiecare dată escrocul cerea foarte mulţi bani, dar apoi făcea pe binevoitorul şi aqccepta cât dădeau victimele. Nu mergea el să ridice banii ci o complice de 29 de ani care apărea la uşa victimelor şi spunea că este asociata avocatului. Anchetatorii au reuşit să o prindă pe femeie, iar aceasta este acum arestată pentru 15 zile. Capul afacerii este însă liber.

Nu cădeţi victime ale escrocilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă ca înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, să fie verificate informaţiile primite. 

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie.

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident, se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile. Cel mai bine este să îi sunaţi pe cei dragi şi să anunţaţi poliţia.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite