Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a scăpat de arest preventiv. El va fi cercetat sub control judiciar

Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a scăpat de arest preventiv. El va fi cercetat sub control judiciar

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost adus la instanţă încătuşat

Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a fost adus încătuşat, cu duba Poliţiei. Venise la Tribunalul cu bagajul pregătit, dar judecătorii nu l-au trimis în arest.

Ştiri pe aceeaşi temă

4.00 Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a scăpat de arestul preventiv. Sâmbătă dimineaţă, după audieri care au durat până la ora 2.00, magistraţii Tribunalului Braşov au anunţat că vor anunţa ce decizie au luat la ora 3.30.

Astfel, în jurul orei 4.00, omul de afaceri braşovean a ieşit alături de avocatul său, Vlad Ciolacu, de la instanţă. Nu a fost arestat! El va fi cercetat pentru evaziune fiscală sub control judiciar, măsură luată pentru următoarele 60 de zile.

La ieşirea de la Tribunal, Neculaie a contestat acuzaţiile procurorilor, susţinând că nu a retras bani din conturile clubului FC Braşov, ba, din contră, el a finanţat echipa din propriul buzunar. El a pretins că a  dat în fiecare an câte un milion şi jumătate (nu a spus dacă lei sau euro) din banii personali.

Măsura luată de magistraţii Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Braşov. Nici avocaţii apărării şi nici Parchetul nu au contestat această măsură, având în vedere că procurorul de instanţă nu a fost prezent în sală.

2.00 Neculaie a ieşit de la audieri. Instanţa se va pronunţa la ora 3.30.

22.30 Avocatul omului de afaceri, Vlad Ciolacu, spune că dosarul este foarte gros: are zece volume, iar studiul acestora necesită foarte mult timp, ceea ce însemană că va fi o noapte lungă.

Pe de altă parte, Stelian Florin Păunescu, directorul economic al grupului de firme Pres Con, reţinut şi el în acelaşi dosar, a fost pus vineri sub control judiciar, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, prim-procurorul Alina Popescu.
citeste totul despre: