Parcare de 180 de locuri pentru turiştii care vin la Cetatea Râşnov şi Dino Parc, cele mai vizitate obiective turistice după Castelul Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea era absolut necesară deoarece acum în zonă sunt mai puţin de 100 de locuri, iar în weekend şoferii îşi lasă maşinile în stradă şi încurcă circulaţia pe DN1E care leagă Râşnovul de Poiana Braşov.

Noua parcarea va avea 184 de locuri şi va fi amplasată la baza Cetăţii Râşnov în zona vechiului poligon. Licitaţiaa fost deja lansată, iar valoarea investiţiei se ridică la 2,78 milioane de lei, din bugertul Primăriei Râşnov. Lucrările vor dura patru luni.

„Aşteptăm ofertele de la constructori până în data de 17 august şi sperăm să finalizăm procedura cât mai repede, astfel încât să demarăm în acest an lucrările, fiindcă numărul turiştilor care ajung la Râşnov este într-o continuă creştere şi vrem să aibă parte de cele mai bune condiţii. Parcarea va fi amplasată lângă fostul poligon, unde în prezent se desfăşoară diverse evenimente artistice şi culturale, astfel că va exist un acces facil către toate obiectivele turistice din zonă”, a declarat Liviu Butnariu, primarul din Râşnov, citat de bzb.ro.

Cetatea Râşnov şi Parcul cu Dinozauri sunt cele mai vizitate obiective turistice din Braşov după Castelul Bran. În 2016 au avut împreună aproape un million de vizitatori. 

Cetatea Râşnov este una dintre vedetele Braşovului. În fiecare an atrage tot mai mulţi turişti. Anul trecut 405.128 de vizitatori plătitori de bilet i-au trecut pragul, cu 50.000 mai mult decât în 2015 Centrul istoric al Râşnovului, locul de plecare spre cetate fie alegeţi creamaliera, fie că vreţi să mergeţi de jos a devenit pietonal. Turiştii se pot relaxa exact ca în marile oraşe europene şi pot admira cetatea fără să mai fie deranjaţi de maşini. În cetate sunt străjeri îmbrăcaţi în haine de epocă, iar aceştia le povestesc turiştilor istoria fortificaţiei. Intrarea la Cetatea Râşnov costă 10 lei. 

Cel mai mare mister de la Râşnov este ţesut în jurul fântânii din cetate despre care legendele spun că ar agvea 147 de metri adâncime, adică aproximativ cât un bloc cu 50 de etaje. Despre ea se mai spune că ascunde o mare comoară, dar nimeni nu se încumetă să coboare atât de adânc în subteran pentru a vedea dacă comoara există sau nu. Că fântâna există nu există niciun dubiu, dar este încă un mister cât de adâncă este şi dacă ascunde sau nu comori. Legenda locului spune că fântâna a fost construită de doi prizonieri turci care au lucrat la ea aproape 15 ani. Se spune că li s-a promis că dacă termină lucrarea vor fi eliberaţi. Tot legenda spune că după ce au ajuns la o adâncime de 147 de metri prizonierii au fost eliberaţi. Datele istorice confirmă faptul că fântâna a fost construită în 15 ani, între 1625 şi 1640, dar că fântâna are doar 75 de metri adâncime. Se mai spune că pe pereţii fântânii prizonierii turci ar fi scris mai multe versete din Coran. Legenda mai spune că în fântână au fost ascunşi saci întregi de galbeni care şi astăzi ar mai fi acolo. Nimeni nu s-a încumetat însă să-i caute. Fântâna încă există şi poate fi admirată de turişti. 

Cetatea Râşnov datează de 1335, când a reuşit să rămână în picioare în timpul unei invazii a tătarilor. Cu ziduri puternice de peste doi metri grosime, cetatea a rezistat tuturor asalturilor şi a salvat viaţa oamenilor care s-au adăpostit aici. Este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. În cetate s-au filmat mai multe pelicule celebre printre care „Dacii“ (1966) şi „Nemuritorii“ (1974) ale lui Sergiu Nicolaescu. În toamna lui 2014, cetatea a devenit din nou platou de filmare pentru pelicula americană „Vlad The Impaler” (Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui). 

Dino Parc, o investiţie privată, mare atracţie turistică 

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. A avutîn 2016, 370.000 de vizitatori cifra fiind similară cu cea de anul trecut. 

Pe lângă un traseu impresionant cu 50 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi multe alte zone interactive. Preţul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult şi de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu vârsta sub 3 ani, intrarea este gratuită. 

Noutatea din acest an a parcului sunt doi dinozauri mişcători. Aceştia au senzori, se mişcă, scot zgomote şi respiră de fiecare dată când cineva trece pe lângă ei. De asemenea ei pot fi „vânaţi“  cu arme speciale. Cei care îşi vor dovedi îndemânarea pot câştiga o pălărie de vânător. 

Practic un tur al Dino Parc reprezintă o excursie de-a lungul a 350 de milioane de ani. Primii sunt dinozaurii care au trăit acum 400 de milioane de ani, iar pe rând pe rând se dezvăluie apoi cei mai tineri. Ultimul, dar şi cel mai celebru, T.REX, încheie turul spectaculos. Fiecare dinozaur are şi o plăcuţă specială, iar vizitatorii pot afla când a trăit, ce mânca, ce duşmani avea şi care sunt dimensiunile lui, înclusiv greutatea..

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite