FOTO Cum arată Cetatea Rupea după trei ani de lucrări. De la ruină la obiectiv turistic de interes naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Rupea şi-a deschis porţile, după trei ani de lucrări de renovare. Cu 32 de milioane de lei au fost refăcute zidurile cetăţii, turnurile şi curtea interioară, dar şi drumurile de acces.

Cetatea a fost acum inclusă în circuitele turistice naţionale şi internaţionale  „Demersurile în vederea renovării cetăţii au început încă din anul 2002 şi în 2013 am reuşit să finalizăm şi lucrările. Nu pot spune că am terminat totul, deoarece, ca la orice casă, tot timpul mai ai câte ceva de lucru şi vom continua amenajările. O să vedem dacă cu fonduri proprii sau o să primim sprijin guvernamental sau o finanţare europeană”, a precizat primarul din Rupea, Flavius Dumitrescu.

Cetatea a fost închisă de mai mulţi ani din cauza stării de degradare în care ajunsese.

Cetatea Rupea este atestată documentar la 1357.

„Dacă acum câţiva ani vorbeam de o ruină, în prezent, Cetatea din Rupea reprezintă poate principala atracţie turistică din nordul judeţului Braşov. Şi pentru oraşul Rupea este o realizare importantă pentru că va atrage mai mulţi turişti în zonă, în drum spre Sighişoara”, a precizat Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov, citat de newsbv.ro.

image

Foto

Cetatea Rupea este atestată documentar la 1357.

Cetatea va fi deschisă publicului în intervalul orar 10.00 – 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi 8 lei de persoană pentru cei care vin în grupuri organizate. Turiştii care vor ajunge să o viziteze vor avea la dispoziţie căi de acces de calitate, 110 locuri de parcare din care 10 pentru autocare, centru de informare turistică, sistem special de iluminare care va pune în evidenţă obiectivul istoric.

Pe aceeaşi temă:

Cetăţile Braşovului au fost scoase la lumină.

Braşovenii pot vedea ruinele cetăţii Brasovia

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite