Cea mai mare pepinieră din ţară va fi gata la finele acestei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pepiniera din Braşov va fi cea mai mare din ţară. FOTOPrimăria Braşov.
Pepiniera din Braşov va fi cea mai mare din ţară. FOTOPrimăria Braşov.

Lucrările vor fi finalizate de compania Recon după ce Conforest SA a abandonat lucrările cu o lună înainte de expirarea termenului limită. Pepiniera trebuie să fie gata la finele lunii iunie.

Compania Conforest SA Braşov trebuia să realizeze lucrările de amenajare a celei mai mari pepiniere din ţară, întinsă pe 1,87 de hectare din cartierul Noua. A abandonat însă lucrările şi  Primăria a fost nevoită să caute un nou constructor. Licitaţia a fost câştigată de compania Recon care în douîă săptămâni trebuie să finalizeze pepiniera şi să execute lucrărie de peste 800.000 de lei. Firma de construcţii Conforest SA Braşov controlată de omul de afaceri Dorin Cristian Nica (76,23% din acţiuni) a intrat în insolvenţă în luna februarie şi are datorii de 10,35 milioane de lei. Cele mai mari creanţe dun la Fisc şi la două bănci. Compania Conforest a fost înfiinţată în 1991.

Numele companiei Conforest apare şi într-un dosar DNA în care sunt trimişi în judecată Ioan Ochi, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, dar şi primarul din Prejmer. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea ordonanţei de guvern privind achiziţiile publice, inculpatul Ochi Ion, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a convenit cu inculpatul Nica Cristian Dorin ca firma acestuia din urmă să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, D.J. 112D, între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului. Prejucidiul se ridică la 2,5 milioane de lei. Drumul nu a fost reparat. 

Pepiniera va asigura necesarul de puieţi pentru împăduririle din Braşov, dar va şi vinde puieţi. Pe lângă faptul că se vor face economii şi Primăria nu va mai cumpăra puieţi din altă partă, pepiniera va aduce şi venituri. Pepiniera se întinde pe 1,87 hectare şi este situată la marginea cartierului Noua.

Se preconizează că se vor produce ca specii de răşinoase: molid, brad, pin , larice, totalul de puieţi de răşinoase care se va produce în pepinieră fiind de 87.000 buc, iar ca specii de foioase: fag, paltin de munte, gorun , totalul de puieţi de foioase care se vor produce fiind de 18000 buc. Astfel, pepiniera va produce în total 105000 puieţi apţi de plantat, în fiecare an. Investiţia, din fonduri europene se ridică la un million de euro. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite