Casele în construcţie sunt noua ţintă a hoţilor. Cum să nu fiţi prădaţi
0Hoţii aleg mai noi casele în construcţie pentru că riscul de a se întâlni cu proprietarul este mult mai mic. Fură materiale de construcţie şi scule pe care apoi le vând la preţuri de chilipir.
Casele aflate în construcţie reprezintă o ţintă uşoară pentru infractori, care nu se feresc să pătrundă în curţi sau chiar în interiorul clădirilor şi să sustragă diverse bunuri. Hoţii fură de la materiale de construcţii, la tot felul de unelte şi scule.
Proprietarii unor astfel de locuinţe trebuie să înţeleagă importanţa adoptării unor măsuri preventive, care să reducă riscul de a deveni victime ale hoţilor.
Poliţiştii au câteva sfaturi pentru cei care îşi construiesc o casă:
Asiguraţi perimetrul casei cu un gard care să protejeze de privirile indiscrete ale celor care trec ”întâmplător” prin zonă;
Nu depozitaţi materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte tentante pentru infractori, în spaţii care nu prezintă siguranţă (montaţi încuietori de înaltă siguranţă în aceste spaţii);
Angajaţi o persoană care să asigure paza proprietăţii şi asiguraţi iluminatul zonei, mai ales pe timpul nopţii;
În perioada când lucrările la casă sunt întrerupte, nu lăsaţi uneltele şi sculele neasigurate, la îndemâna hoţilor;
Evitaţi depozitarea în curtea casei aflate în construcţie a bunurilor care pot atrage atenţia hoţilor (biciclete, maşini de tuns iarba, etc)
Prezenţa unui câine de pază în curte îi poate descuraja pe hoţi;
Un sistem de alarmă sau supraveghere video al casei îmbunătăţeşte securitatea acesteia- nu uitaţi să-l activaţi la plecarea din zonă;
Evitaţi depozitarea la vedere a ambalajelor obiectelor de valoare (mobilă, electrocasnice) pe care le-aţi achiziţionat;
Stabiliţi cu vecinii o modalitate de supraveghere a casei şi spuneţi-le să verifice periodic zona şi să vă comunice orice li se pare suspect.