Băile Perşani, litoralul de la munte. Nămolul de aici este testat internaţional şi are proprietăţi miraculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o oră de Braşov, pe drumul care duce la Făgăraş, se află Băile Perşani, o oază de relaxare şi terapie cu nămol. Aici vă puteţi bălăci, puteţi dormi la căsuţe, iar în acelaşi timp aveţi parte şi de o porţie de sănătate.

Dacă pentru mulţi braşoveni nu mai prezintă niciun secret, puţini turişti din ţară cunosc Băile Perşani. Aici vă puteţi relaxa, dar vă puteţi şi trata problemele musculare sau cele cu articulaţiile. Apa minerală din bazinele de aici este renumită în ţară, iar nămolul sapropelic are proprietăţi terapeutice, fiind testat şi atestat de institutul Neuchatel din Elveţia.

„Nămolul de la Perşani este la fel de bun ca şi cel de la Techirgiol, dacă nu mai bun, deoarece nămolul de la Techirgiol este afectat de procesul de îndulcire al lacului. Este atestat internaţional şi ajută foarte mult în bolile sistemului osos, dar şi în probleme musculare sau boli inflamatorii cum ar fi reumatismul. Noi trimitem pacienţi la Perşani şi am auzit că vin tot mai mulţi şi din ţară“, explică Nicolae Dobrescu, medic reumatolog.

Bălăceală la preţuri mici

La Băile Perşani preţurile sunt mult mai mici decât la mare sau la piscinele private din Braşov. Intrarea este doar 15 lei pe zi (12 lei pentru pensionari). Aveţi asigurate şezlonguri şi măsuţe şi puteţi să vă aduceţi de acasă răcoritoare sau mâncare. Practic cu 15 lei veţi avea parte de o bălăceală de o zi întreagă în cele două bazine cu apă termală. Pentru cei care nu ştiu să înoate bazinele au de jur împrejur bare metalice, dar apa nu este foarte mare la margine. Are cam 1,50 metri. În bazinul de copii apa este şi mai mică. De asemenea, este caldă. Nu trebuie să vă deranjeze culoare puţin maroniu-roşiatică dată de minerale. Tot în preţul biletului de intrare puteţi face şi băi de nămol, nu trebuie să plătiţi în plus. 

image

„Este foarte bine aici. Apa este perfectă, am încercat şi nămolul. Preţurile sunt mici şi asta este foarte bine. Îmi place că sunt şi pomi şi ne putem adăposti şi la umbră dacă soarele este puternic. Practic ne simţim excelent în natură. Noi asta căutăm, nu hoteluri de lux“, a spus Adina Coman, turistă.

„Am auzit de nămolul de aici şi am venit să testăm, pentru că de la o vârstă ne mai doare una-alta. Am fost plăcut surprinşi că am găsit tot ce aveam de nevoie, de la piscină, tratament, cazare şi un restaurant foarte bun“, spune Mircea Ivan, turist.

Cazare şi masă la preţuri rezonabile

La Perşani, puteţi rămâne peste noapte în căsuţe de două locuri (40 lei) sau de patru locuri (80 de lei), dar şi la hotel, unde camera de două persoane este 80 de lei. Căsuţele sunt din lemn, iar dacă le alegeţi veţi avea o experienţă de camping. Dacă vreţi să vă cazaţi la Perşani, mai ales în weekend, sunaţi dinainte pentru a fi siguri că veţi prinde o căsuţă.

image

La restaurantul din Băile Perşani o masă nu costă mai mult de 30 de lei de persoană. Veţi găsi aici mâncare ca la mama acasă, de la ciorbe, fripturi, tocăniţe, aperitive, până la mici şi cârnăciori. De asemenea, la Perşani există şi locuri speciale de grătar unde vă puteţi găti propria masă.

La Perşani se poate ajunge cu maşina pe DN1 Braşov-Făgăraş, dar şi cu trenul personal care opreşte în gara din localitate. Trebuie să ştiţi însă că ultimul tren pleacă din Perşani spre Braşov la ora 18.00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite