Aristotel Căncescu, din nou în arest la domiciliu.  A  încălcat restricţiile impuse de controlul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Braşov a decis astăzi că Aristotel Căncescu va fi plasat din nou în arest la domiciliu. Măsura a fost cerută de procurori după ce preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean a încălcat restricţiile impuse de controlul judiciar.

Potrivit procurorilor Aristotel Căncescu a trimis la Consiliul Judeţean trei adrese care au ajuns pe biroului unei persoane care trebuie audiate în dosarul de corupţie în care fostul edil este inculpat. A încălcat astfel una dintre interdicţiile impuse de controlul judiciar. Procurorii au cerut acum două zile din nou plasarea în arest la domiciliu a lui Aristotel Căncescu.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis astăzi cererea procurorilor şi au dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Totuşi Aristotel Căncescu va fi lăsat să meargă în weekend pentru a-şi lua lucrurile personale din fostul său birou de la Consiliul Judeţean.

Aristotel Căncescu  a fost trimis în judecată pe 17 decembrie 2014 pentru fapte de corupţie. Preşedintele suspendat al Consiliului judeţean Braşov a stat în arest din 24 decembrie 2014 şi până în 28 februarie 2015 când a fost plasat în arest la domiciu. În 23 iunie 2015, după ce a contestat decizia de mai multe ori Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a acceptat cererea de a fi judecat sub control judiciar.

Aristorel Căncescu ste acuzat de cinci fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentatică de abuz în serviciu. Pe lângă Aristotel Căncescu, în dosar mai sunt cercetaţi în stare de libertate deputalul Ion Diniţă  şi Gabriel Bâgiu, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare de bani. Firmele celor doi au primit contracte preferenţiale de la Consiliul Judeţean Braşov. Alţi şase funcţionari publici Aurelia Popescu, Cristian Cirică, Viorel Costea, Mircea Popa, Maria Gheorghieş şi Ioan Boţoman sunt şi ei acuzaţi de abuz în serviciu. Aceaşi acuzaţie i se aduce şi administrtorului public al judeţului Braşov, Radu Ispas. Un alt acuzat în acest dosar de corupţie este Aurelian Rusu, directorul SC Canaris SRL, companie controlată de Căncescu, prin intermediul căreia s-ar fi spălat sume de bani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor „ inculpaţii Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului judeţean Braşov şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Braşov şi-au folosit funcţia publică de autoritate locală pentru interesele proprii şi ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care le administrau. Aceste două firme „de casă” deţineau cvasi – totalitatea contractelor derulate cu CJ Braşov, întrucât le erau acordate preferenţial, prin încredinţare directă, ca urmare a dispoziţiei inculpatului Căncescu Andrei Aristotel“ se arată în rechizitoriu.
 

Tot potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 -2007, Consiliul Judeţean Braşov a încheiat două contracte de întreţinere a drumurilor şi deszăpezire cu societatea comercială Gotic SA Braşov reprezentată de Diniţă Ion. Contractul, încheiat pe şase ani a fost iniţial de 9.724.823 lei. Preţul a crescut de zece ori până în anul 2012, ajungându-se astfel la o sumă uriaşă de 101.750.482 de lei.

Aceeaşi metodă de umflare a preţurilor a fost folosită şi în cazul contractelor încheiate cu Ramb Sistem care prevedeau amenjarea Complexului de Agrement de sub Tâmpa (8.082.044 de lei) şi a terenurilor de sport de la Colegiul Andrei Şaguna (1.739.762 de lei). Deşi în contracte se spunea clar că preţul nu poate fi modificat, Consiliul Judeţean a mai dat în plus încă 5.577.621 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite