"Să ai o vacanţă în siguranţă", mesajul transmis elevilor de poliţiştii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de la Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au continuat activităţile dedicate elevilor, în scopul prevenirii victimizării şi al pregătirii acestora pentru vacanţă, în localităţile din mediul rural.

image

Activităţile au fost organizate şi s-au desfăşurat pe grupe extinse de elevi pe niveluri de şcolarizare (primar/gimnazial), constând în vizionarea unui film tematic de educaţie rutieră, informare şi discuţii pe teme privind răspunderea penală, principalele fapte antisociale cu risc ridicat de a fi comise de către minori, precum şi principalele măsuri ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale infractorilor, în general, şi în perioada vacanţei, în special. 

image

Concomitent, poliţiştii de proximitate au desfăşurat activităţi de pregătire antivictimală şi antiinfracţională cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Colegiului Naţional „Gh.Munteanu Murgoci”.

Poliţiştii le-au adresat copiilor următoarele recomandări:

Dacă sunt singuri acasă, să nu deschidă niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă ei spun că sunt trimişi de părinţi sau alte rude, să nu spună nimănui care îi apelează pe telefon că sunt singuri la domiciliu şi să sune părinţii, rudele sau un vecin de încredere, în cazul în care le este frică ori se simt ameninţaţi sau au o altă problemă urgentă.

"De asemenea, atunci când navighează pe Internet, să nu acceseze site-uri nepotrivite pentru vârsta lor, să nu deschidă e-mail-uri, fişiere, ori paginile Web pe care le primesc de la persoane pe care nu le cunosc sau în care nu au încredere şi să fie atenţi la cei care le cer informaţii personale", a declarat inspector principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.

Aceştia au fost avertizaţi d e poliţişti să nu dea niciodată numele, adresa, parola sau fotografia şi să nu stabilească întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar pe Internet.

Dacă ies la joacă, înainte de a pleca undeva, să ceară voie părinţilor sau bunicilor, spunându-le unde merg, cu cine, cum ajung acolo şi când se întorc, să nu poarte la vedere cheia de la intrare în locuinţă, banii sau telefonul mobil şi să nu se îndepărteze de locurile pe care le cunosc, deoarece s-ar putea să nu mai ştie să se întoarcă. Atunci când ies cu bicicleta sau rolele, să aibă grijă pe unde merg- în niciun caz pe şosea- şi că până la vârsta de 14 ani nu au voie să circule cu bicicleta pe drumurile publice.  

Dacă intră în scara blocului în care locuiesc sau în lift, să evite compania persoanelor pe care nu le cunosc, să nu discute cu acestea despre ei sau familia lor şi nici să le spună cum îi cheamă sau unde locuiesc, şi să nu urce în autoturismele unor astfel de persoane.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite