Funcţionarilor publici din Brăila nu le mai ajunge clădirea Palatului Administrativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea Palatului Administrativ din Brăila, construită în anii '70, a devenit neîncăpătoare pentru funcţionarii publici care îşi au birourile aici. Trei instituţii funcţionează în acest imobil: Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura, iar o redistribuire a spaţiului a iscat vii dispute în ultima şedinţă a CJ.

În prezent, Palatul Administrativ se află în administrarea Consiliului Judeţan, după ce a fost preluat, printr-o Hotărâre de Guvern, în 2013, de la Prefectură. În ultima şedinţă a CJ, majoritatea formată din consilierii PSD şi UNPR a votat transmiterea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a tuturor spaţiilor pe care Primăria le folosea în cadrul Casei Albe. De asemenea, s-a adăugat un birou nou la etajul 5 al clădirii care să meargă tot către municipalitate.

Liberalii au reacţionat, însă, foarte dur împotriva acestei decizii, susţinând că o asemenea măsură îi dezavantajează clar pe consilierii judeţeni, care deja sunt foarte înghesuiţi în birourile lor.

"Eu cred că acest proiect este o bătaie de joc la adresa angajaţilor din Consiliul Judeţean. Într-adevăr, în 2013 eu am dat pentru un an de zile acele spaţii de la etajul 5, tocmai pentru a se regrupa camerele de la etajul 1 şi 3, astfel încât, noi, cei de la Consiliul Judeţean, în momentul când avem o problemă, să ştim unde să ne ducem.(...) Aţi fost vreodată în camerele de 10 - 11 mp, unde stau patru inşi? Ce facem noi, dăm acum spaţii în continuare la Primărie?

Ştiţi ce spun ei acolo: «Solicităm aceste încăperi pentru a ne putea desfăşura activitatea de zi cu zi în condiţii optime şi de siguranţă». Mergeţi la câteva dintre compartimentele pe care le avem noi la CJ Brăila şi veţi vedea ce este acolo. Vă este ruşine să intraţi în acele birouri, pentru că nu se poate lucra. Vă bateţi joc de aceşti angajaţi! Eu am dat acele spaţii la etajul 5 doar pentru un an de zile, pentru ca în momentul încheierii contractului cu Primăria să le putem lua înapoi şi să ne regrupăm. Putem să dăm în contrapartidă alte spaţii. Vă daţi seama ce înseamnă cinci ani de zile să nu putem să mai umblăm la acele spaţii? Ei se vor extinde şi noi vom sta prin toate văgăunile", şi-a exprimat nemulţumirea consilierul liberal Ovidiu Nechita.

Viorel Mortu, preşedintele interimar al CJ Brăila, a îndemnat, însă, la calm. „Am început o regrupare a camerelor, birourilor, în funcţie de domeniul pe care îl are fiecare, astfel încât direcţiile să fie grupate coerent, pe o formulă anume”, a replicat aceste, spunând că procesul de reorganizare a spaţiului de lucru din CJ trebuie să fie unul lent, pentru că o opraţiune de scurtă durată ar provoca probleme mai mari. „A reface complet structura Consiliului înseamnă a avea o lună de zile turnul Babel. Să nu se mai ştie om cu persoană. Sunt computere, reţele, telefoane, investiţii făcute în zona aceasta, care ţine de distribuirea informaţiei", a punctat Viorel Mortu.

Până la urmă, proiectul a fost adoptat cu 23 voturi "pentru", cu menţiunea că grupul PNL nu a participat la vot. "Faptul e consumat. Aţi votat! Cinci ani de zile nu mai puteţi face nimic în legătură cu acele spaţii. Nu mai cereţi performanţă de la angajaţi!", a concluzionat, la rândul său, Nechita.

Citiţi şi


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite