Beneficiile excepţionale ale consumului de ghimbir. Rădăcionasa stimulează imunitatea şi este duşman al cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogat în uleiuri volatile aromatice, ghimbirul este folosit frecvent în preparatele culinare specifice bucătăriilor asiatice, însă are şi o mulţime de proprietăţi curative, fiind considerat de specialiştii în medicină naturistă drept unul dintre cei mai redutabili duşmani ai cancerului, eficient în special în combaterea leucemiei.

Uleiul de ghimbir conţine sescvirterpenă, o hidrocarbură naturală cu efecte antiinflamatorii. De asemenea, compuşii cu miros puternic, numiţi gingeroli, au efect antivomitiv. Un studiu realizat în Anglia a relevat că ghimbirul reduce incidenţa cazurilor de greaţă postoperatorie. Eficacitatea sa este comparabilă cu a metocopramidei, un antivomitiv des folosit.

Ghimbirul stimulează circulaţia sangvină, are efect anticoagulant şi este vasodilatator, ajutând la combaterea problemelor circulatorii. Această rădăcionasă ajută digestia şi are efect sedativ, dininuând greaţa şi vărsăturile, inclusiv răul de călătorie.

Ajută la combaterea greţei în toate formele sub care se găseşte: macerat în alcool, marinat în miere, murat în saramură sau oţet, ulei esenţial sau infuzat în ceaiuri.

Se spune despre ghimbir că inhibă înmulţirea bacteriei helicobacter pilori, responsabilă de instalarea ulcerului sau chiar a cancerului de stomac şi colon. În plus, extrasele de ghimbir stimulează imunitatea prin creşterea activităţii timusului şi splinei şi a producţiei de fagocite.

Uleiul esenţial de ghimbir se prescrie pentru uz extern, fiind folosit pentru masaj în cazul durerilor reumatice şi musculare.

Citiţi şi:

Oţetul de mere, ingredientul-medicament din bucătărie. Tratează durerea de cap şi scade colesterolul. Ce alte minuni face - explicaţia specialiştilor

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite