Primarul Botoşaniului pus sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu. A creat un prejudiciu de 2 milioane de lei ajutat de directorii din Primărie

Primarul Botoşaniului pus sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu. A creat un prejudiciu de 2 milioane de lei ajutat de directorii din Primărie

Procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală împotriva primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi obţinerea de foloase necuvenite în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Mugurel Flutur  a fost pus astăzi oficial sub urmărire penală de Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA), Serviciul Teritorial Suceava. Edilul municipiului Botoşani este acuzat de abuz în serviciu pentru o presupusă afacere cu terenul pe care astăzi se află mall-ul din Botoşani dar şi pentru obţinerea de foloase necuvenite în formă continuată.

Afaceri cu terenul din centrul oraşului

Procurorii DNA au anunţat astăzi că au pus în mişcare acţiunea de cercetare penală faţă de primarul Botoşaniului, care s-a ales astfel cu statutul de inculpat. Acuzaţia oficială este de ”abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, de folos necuvenit în formă continuată”. Mai precis procurorii DNA îl acuză pe Flutur că a contribuit la prejudicierea bugetului local al oraşului cu peste 2 milioane de lei în urma unei afaceri cu un teren din centrul oraşului. 

Este vorba despre terenul pe care a fost construit un mall, de către un om de afaceri ieşean. Conform precizărilor oferite de DNA, Flutur ar fi diminuat ilegal redevenţa pe care concesionarul o datora Consiliului Local. Fapta a avut loc în perioada 2006-2011, atunci când Flutur se afla la primele sale două mandate ca şi primar al Botoşaniului.  

” Inculpatul Flutur Cătălin – Mugurel, în calitate de primar al Municipiului Botoşani,  şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668,00 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost  construit ulterior un complex comercial multifuncţional.Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta.”, se arată într-un comunicat emis de DNA.  Faptele lui Flutur, spun procurorii DNA, au adus bugetului local un prejudiciu de peste 2 milioane de lei.

Directori din Primărie băgaţi în afacere

În momentul de faţă, Flutur are calitatea procesuală de inculpat, fără să fie lipsit însă de prezumţia de nevinovăţie. Alături de primar au intrat în această poveste şi câţiva directori şi funcţionari din Primărie. Cei care de altfel au acum calitate de complici la abuz în serviciu. 

Astfel urmăriţi penal de DNA alături de primarul Cătălin Flutur sunt şi Adriana Zăiceanu la aceea dată director executiv al Primăriei, Cezar Constantin Puiu, Şef Serviciu Patrimoniu în cadrul Primăriei, Mihaela Gontineasc, jurist şi Ioan Apostu, secretarul municipiului Botoşani. Toţi sunt acuzaţi de DNA pentru ,,complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”. Aceştia din punctul de vedere al procurorilor DNA ar fi înlesnit ”activitatea infracţională„ a primarului privind încheierea şi derularea contractului de concesiune pe terenul mall-ului din Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 
citeste totul despre: